Yazılı bir basın açıklaması yapan Ereğli Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan, OYAK Gurubu bünyesinde faaliyet gösterilen Er Maden Şirketi tarafından 1 yıl önce alınan Kandilli beldesindeki maden işletmesinin hala üretime geçmemesine tepki gösterdi.
 

Kandilli halkının aş ve iş beklediğine dikkat çeken Ereğli Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan, yaptığı açıklamada Kandilli'de maden işletmesinin, Er Maden'e hangi koşullarda verildiğinin de kamuoyuna açıklanmasını isterken, "Er Maden, Kandilli'de aldığı maden ocağını üretime geçirmek için taşeron firma mı arıyor" diye sordu.

İşte Niyazi Özcan'ın çarpıcı iddialarının yer aldığı basın açıklaması;

"Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın özelleştirilip,özelleştirme ihalesini OYAK Grubu aldıktan sonra, OYAK Grubunun Ereğlimize yapmış olduğu ekonomik, sosyal, çevresel ve dahi diğer tahribatı ve zararı kamuoyumuzda bilmeyen yoktur. Haliyle böyle güzide bir kuruluşun insanımıza ve iş dünyamıza nasıl zarar verebileceği de bazı kurum ve kuruluşların kasten anlamamasına rağmen ve dahi kamuoyunu yanıltmasına sebep olsa da ortada makyajdan ibaret bir görüntü vardır. Geldiğimiz son noktada, erozyon hızla devem etmektedir.

Değerli Basın Mensupları ve Saygıdeğer Kamuoyu;

“Kandilli Gelişim AŞ.” Adıyla oluşturulacak olduğumuz şirketle (Şirketin hissedarları Kandillide yaşayan bütün vatandaşlarımızdır.) Devletimizin çıkaramadığı ve zarar ettiği, defaatle ihaleye çıkıp ihaleyi alan firma daha sonra kaderine terk ettiği Kandilli Kömür işletmelerine talip olduk. Burayı özelleştirecekseniz, bu özelleştirmeyi bedelli ya da bedelsiz Kandilli Gelişim AŞ. Ye verin diye müracaat mücadele ettik, dönemin Milletvekili Sayın Özcan ULUPINAR Beyefendi ile dosyayı enerji Bakanlığına gidip konuyu ayrıntılarıyla beraber anlattık sonrası hiçbir cevap yok . . Ve gelinen nokta OYAK  gurubu Er Maden ihaleyi almıştır. 'Bir yıl oldu neden işe başlamıyor' diye kendi kendimize sorar olduk. Bunun altında yoksa bir çapan oyunu mu var diye düşünürken ve kamuoyunda dolaşan bir konu Er Maden Kandilli'ye taşeron firma arıyormuş.


Yine aynı ihanet, yine aynı hata, yine aynı vurdum duymazlık ve yine aklımızla oynuyorlar!

Yıllardır mücadelesini verdiğimiz Kandilli Kömür İşletmeleri OYAK Grubu'na yani Er Maden'e verildi. Haberiniz var mı? Hangi bedelle verildi? Bu şartlarla bunu herkes yapabilirdi.
Ve üzüntü ile belirtmeliyiz ki; Oyak Grubu burayı işletemeyeceğini bildiği için taşeron arayışında!  Bu kadar aymazlık olur mu? Bu kadar düşüncesizlik, acımasızlık olur mu? Aylardır Kömür işletmelerini alan Oyak Grubu işe başlamamıştır. Kandilli halkı biran önce faaliyetin başlamasını beklemektedir. Kandilli halkı iş, aş beklemektedir.

İktidar ve muhalefet partisi milletvekili ve il-ilçe başkanları bu manzarayı görmemekte midir? Görmemeleri mümkün değil de, görüp de neden ses çıkarmadıkları şaşırtıcıdır.


Değerli Kamuoyu, Değerli Yetkililer;
Buradan bir kez daha sesimizin gittiği yere kadar sesleniyoruz!

 

OYAK Grubu işletmeyi aldıysa çalışmaya başlasın. Beceremiyorsa, beceremeyecekse bizler Kandilli vatandaş ve paydaşlar olarak projelerimizle fizibilite çalışmalarımızla yıllardır hazırız. Kandilli Gelişim AŞ. kömürümüze sahip çıkmaya, çıkarmaya taliptir. İnşallah güzel günler gelecek, bu vurdum duymazlığa son vereceğiz."

Editör: TE Bilisim