Küçük yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünún 29.06.2018 tarihli ustalık belgeleri ile ilgili Genelgesi doğrultusunda daha önce Ticaret odalarına kayıtlı olan üyelerden ustalık belgesi istenmez şartı kaldırılmış olup, esnaf olan üyelerimizden bu belgeler belediyelerden isteniyordu. Buradaki ayrımcılık ortadan kalkmış oldu. Yani Tacir sıfatını taşıyanlardan da ustalık belgesi artık istenecek. Aynı zamanda bizim esnaf arkadaşlarımızdan da lokanta açacak arkadaşlarımızdan da bu belge artık zorunlu hale gelmiştir.

Özellikle esnaf ve sanatkarlar ile Tacir ayrımı yapılmaksızın kendilerinden veya iş yerinde her bir meslek dalında çalıştırdıkları en az 1 er çalışanından ustalık belgesi ya da yönetmelikte ki açıkça ustalık belgesi talep edilen haller hariç en az õn lisanssız diploması istemeye yasal bir zorunluluk olduğu bu genelgeyle 81 il valiliklerine gönderilmiş olmaktadır.

Tabii ki burada Türkiye Lokantacılar ve tatlıcılar Federasyonu sayın genel başkanı Aykut Yenice'ye katkılarından dolayı esnaf arkadaşların adına teşekkür ediyoruz. Artık ustalık belgesi olmayan lokanta açamayacak. Yani bir tacir de olsa normal esnaf Odası'na kayıtlı üye de olsa Belediyeler bu ustalık belgesini artık iki kesimden de isteyecektir. Bakanlığın kararı bu yõndedir. Özellikle de zorunlu hale gelmiştir. Yani bakanlıktan ustalık belgesi kararı ile artık zorunlu hale getirilmiştir.
Bu uygulamayı yelerimize ve ilgili belediyeden ruhsat bõlúmlerine duyurmak istiyorum.

Bu genelge bundan öncekileri kapsamıyor bundan sonrakilere kapsıyor. Artık belediyeye gidildiğinde Tacir ve esnaf ayrımı yapılmayacak tacirden de ustalık belgesi istenecek esnaftan da istenecek. Daha önce ruhsat almış olanlar Tabii ki bunların geçerliliği devam edecek ama bundan sonra lokanta açacak olan Tacir ve esnaf mutlaka belediyelerce ustalık belgesi istenecektir" dedi.

Editör: TE Bilisim