DİSK'in Eren Enerji'de yaptığı üyeler istifaya başladı. CHP Muslu Belde Başkanı Okan Obuz‘un DİSK üyeliğinden istifa ettiğini açıklamasının ardından bu defa üyelikten vazgeçtiğini açıklayan bir diğer isim Arif Kerter oldu. Her iki isminde EREN'de ki örgütlenenin mimarları arasında olduğu ileri sürüldü.

Arif Kerter, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Ben sendikal faaliyetlerden vazgeçtim arkadaşlar vicdanim rahat değil. İnsanlar işten çıkarıldığı zaman ben insanların yüzlerine bakamam" yazması hem üye olan çalışanlarda hem de DİSK kanadında şok etkisi yarattı.

Kerter'in yakın çevresine DİSK'in yetkili sendika olmadığını öğrendiğini ve yetkisiz bir sendika ile hak ararken işçilerin mevcut haklarından da olacağını belirttiği iddia edildi. Bir başka iddia ise Kerter'in DİSK yönetimine tepki göstererek; "Herkesin bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi var. Sendika genel başkanı lütfedip yanımıza bile gelmiyor. Bu gün yanımızda olmayan sendika, insanlar işsiz ve aşsız kaldığı zaman mı yanımızda olacak? DİSK yönetimi işten atılmamız durumunda yeniden bizleri işe aldıramayacaklarını söylüyor" diye tepki gösterdiği yönünde.

Kerter'in çıkışının sosyal medya platformlarında yer almasının ardından karşılıklı polemklerin yaşanması dikkat çekiyor. Kopuşların hızlanmasından endişe eden DISK kanadında da farklı tepkiler geliyor. Daha önce ki açıklamalarında üyelerin baskılara maruz kaldığını açıklayan DİSK'in yapacağı hamle merak edilirken Arif Kerter ve arkadaşlarının da bir basın açıklaması yapmaya hazırlandıkları öğrenildi.

 

Editör: TE Bilisim