Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, AK Parti teşkilatının yaptığı basın açıklamasında konuştu. Kozlu sahilinde bulunan bir çok işletmenin kira bedelini yükseltirken, sadece Milletvekili Hamdi Uçar’ın kira bedelinde yaklaşık % 65 lik bir indirim yapan Ali Bektaş, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen’e sert şekilde eleştirdi.

İşte Ali Bektaş’ın açıklaması;

Bir tek komşusu olmayan, Otelde kalan bir il başkanı savcılığa suç duyurusunda bulundu. 600 Bin nüfusta bir kişiyi tanımıyorsun gelmişsin suç duyurusunda bulunmuşsun. Bana sorsanız haber odur. 6 Sene burada Valilik yapmış bir adam yıllarca otelde kalıyor. Haber budur, sen kimsin, nesin bir tane komşun yok burda. Onu kimse haber yapmıyor, adam haberle ilgili suç duyurusunda bulunuyor bu haber oluyor.  Bu bulunduğumuz yerle ilgili (Özsüt) bakın arkadaşlar bu genelgeler hepsi kurumların, belediyelerin ekonomisi azalmış şeylere indirim yapılmasıyla ilgili. Devlet diyorki, bunlara indirim yapın. Hayatında kimseye bir ekmek vermeyen adam tutuyor eleştiri yapıyor.

Suç duyurusunda bulunuyor haber yapılıyor. Evet bu bulunduğumuz yerle ilgili (Özsüt) kira gelirleri ile ilgili kurumların pandemide ekonomide zarara uğrayanlara devlet diyor ki bunları ayakta tutun. Hayatında kimseye bir ekmek vermeyen bir adam tutuyor eleştiri yapıyor. Burada kaç kişi çalışıyor? 22 kişi. Varsayalım ki ben buranın kirasını 3 kat çıkarttım adam da dedi ki ben bu 22 kişiden 5 kişiyi işten çıkarttım. Düşünün veya bir kurum kapandı. Zonguldak’a kurumsal firmaların gelmesi için uğraşmıyor muyuz? Hatta bütün şehirler destek veriyorlar gelsinler diye. Biz de az bir şey yapan insanların arkasından çekmeye çalışıyoruz. Yoksa burada düşürülecek olan kira 2 bin -3 bin lira, 2 tane işçi çıkarırsın 6 Bin lira eder. 3 Bin lirayı kurtarmış olursun. Aman çok büyük bir haber. O haberde bir eksiklik vardı, aslında bir uyarı gibi aldık. Biz pandemi sürecinin muammel bedel tespit komisyonu, pandemi sürecini dikkate alarak bunu tespit etmişti.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş yeğenlerini Belediyeye işe aldığı yönünde yapılan haberleri de  doğrulayarak, “3 yeğenimi değil 1 yeğenimi işe aldım. O da Makine Mühendisi Murat Erdem sadece onu işe aldım” dedi.

Editör: TE Bilisim