Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Berat Kandili dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan; Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandiline kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek; Berat Kandilinin sadece ferdi ve aile mutluluğumuz için değil, toplumsal hayatımızı, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek için vesile olduğunu belirtti.

                    Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan; Tüm İslam Aleminin ve Zonguldak halkının Berat Kandilinin mübarek olması temennisinde bulunarak, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Mübarek Ramazan ayının müjdecisi, Berat Kandiline kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbimizin rahmeti ve merhametinin geniş bir şekilde tecelli ettiği, dert, bela ve musibetlerden kurtuluşu ifade eden Berat; gönüllerin merhamet dolduğu, iyiliğin ve anlayışın hakim olduğu, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, insani erdemleri derinden hissettiğimiz mübarek gecelerimizden biridir. Berat, Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için, yaratılanların birbirini affetme günüdür. Berat gecemiz, Allah’a dost olduğumuz, Hakkın yanında yer alarak, ruhumuza ağır gelen her sıkıntıdan, hatadan, kötülüklerden ve belalardan kurtuluş gecemiz olsun.

                Bu duygu ve düşüncelerle, Tüm İslam coğrafyasının esenliğe kavuşturulmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, Tüm İslam Aleminin ve Zonguldaklı hemşerilerimin, Berat Kandilinin hayırlara vesile olmasını diler, saygılarımı sunarım.

                                                                                                        Dr. Ömer Selim ALAN

                                                                                                     Zonguldak Belediye Başkanı

Editör: TE Bilisim