Vali Erdoğan Bektaş himayesinde ve Vali Yardımcısı Turgut Subaşı'nın İl geneli genel koordinatörlüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün uygulama sürecini okullar düzeyinde takibi ile devam eden AKILZON Projesi kapsamında Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federadyonu'nun takvimine uygun olarak Merkez İlçe Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası, Öğretmenevi'nde İlkokullar ve Ortaokullar düzeyinde tamamlandı.Çekişmeli geçen turnuvada dereceye giren öğrenciler belli oldu.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER
İLKOKUL
-Equilibrio 1. Yunus Demirci, 2. Nazlı Demir
-Qbitz 1. Umutcan Türe, 2. Beril Doğa Kurt
-Mangala 1. Ahmet Recep Kethudağ, 2. Kamil Kalay
-Pentago 1. Ahmet Üstündağ, 2. Uhut Batın Kahya
ORTAOKUL
-Kulami 1. Zeynep İnan, 2. Mert Sarsık
-Mangala 1. Melek Özen, 2. Eda Karaca
-Pentago 1. Saliha Çetin, 2. Egemen Bayraktaroğlu
-Reversi 1. Sema Naz Erdem,
2. Emirhan Yılmaz.
ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ
Vali Yardımcısı Turgut Subaşı ve İl Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, turnuva sürecine dahil olan öğrencileri turnuva ortamında ziyaret ederek başarı dileklerini ilettiler. Turnuvaya katılan öğrencilere katılım belgelerini ve dereceli öğrencilerin madalyalarını takdim ederek tebrik ettiler.
İL FİNALİ 5 MART'TA YAPILACAK
Dereceye giren öğrenciler, İl finalinde merkez ilçeyi temsil edecekler. İİ geneli Turnuvası ise 5 Mart 2020 tarihinde yapılacak.
HARUN AKGÜL TEŞEKKÜR ETTİ
İl Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül yaptığı konuşmada, turnuva sürecinin başarılı şekilde yönetilmesinde görev alan AkılZon İl koordinatörü Cansu Ansen Gürkan'a, hakemler; Handan Demirci, Şadiye Özdemir Çetin, Şengül Çağsar, Handan Aydınlık, Bilfer Yurt, Ayşen Yücesan, İlknur Açıl, Emrah Akkaş, İsmail Pamuk''a ve ilimiz öğrencilerin bu heyecanı yaşamasına, bu farkındalığın ilimizde oluşmasına vesile olan Vali Erdoğan Bektaş' a, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı'na, ilçelerde projenin kurumsal sahiplenmesi ile başarılı şekilde uygulanmasını sağlayan Kaymakamlara, İlçe Milli Eğitim Müdürlerine, uygulama sürecinde görev alan tüm eğitim yöneticilerine, öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilisim