AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, siyaset akademisi için kayıtların 13-27 Ocak tarihleri arasında alınacağını söyledi.
AK Parti il yönetim kurulu toplandı. Toplantıda Zonguldak'ta yapılacak olan siyaset akademisi ile ilgili kayıtların 13 Ocak itibariyle başladığını belirten İl Başkanı Zeki Tosun, Siyaset akademisi katılım çağrısında bulunanrak şunları söyledi.
"Her pazartesi yaptığımız gibi bugün de bir yönetim kurulu toplantımızı daha arkadaşlarımla beraber gerçekleştiriyoruz. Tabii gündemimizde birçok madde var ilçe müfettişleri mizin raporlarını aldık. 8 ilçemizin birim başkanlarımız çalışmalarını anlatıyorlar.
Bugün ar-ge başkanlığımızın Zonguldak'ta başlatmış olacağı genel merkezimizin bir siyaset akademisi programı var. Bununla ilgili bilboardlara ilanlarımızı astık. Zonguldak merkez ve koduda. Buradan duyurmak istiyoruz bu başvuruları 13 ile 27 Ocak tarihleri arasında baevuruları almaya başladık bayan erkek genç bütün Zonguldaklı hemşerilerimizi bu siyaset akademisine katılımları konusunda onlardan her türlü talebi alabiliriz. biz daha önceki yıllarda yapmıştık ve çok ta rağbet görmüştü. hem de bayağı bir katılım olmuştu. İnşallah bu sefer de aynı şekilde bu siyaset akademisi için kayıtlarımız 13 ile 27 Ocak tarihler arasında alacağız ondan sonra da genel merkezimizin programına göre bu akademi devam edecek. Bu akademiye genel merkez tarafından değerlendirilen Türkiye'nin gündemi ile siyaseti ile ekonomisi ile güzel konuşma hitabette ilgili konularda alanlarında tecrübeli ve çok iyi insanlar katılacak. bu sefer de öyle olacak Ben bunun için Zonguldaklı hemşerilerimizin Partili partisiz bu siyaset akademisine katılmasını tavsiye ediyorum. Türkiye'nin birçok ilinde yapılacak ama hepsinde değil şu anda Zonguldak'ta bunlardan bir tanesidir.bence Zonguldak'ta siyaset akademisinin kalabalık bir şekilde yapmıştık"
Çaydeğirmeni Gülüç ve Çatalağzı beldelerinde kongre süreçlerinin tamamlandığını ve diğer belgelerde ise atama yapılacağını belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun sözlerine şu şekilde devam etti.
"Gündemimizde şu anda devam eden kongre süreci miz var. bildiğiniz gibi bu hafta iki tane kongre yaptık çaydeğirmeni ve Çatalağzı belde kongremizi yaptık geçen haftamızı da gülüç de beldemizin kongresini yapmıştık. nüfusu 5 binden fazla olan 3 tane beldemizi kongresi tamamlanmış oldu Her üç kongremizde ve çok yüksek katılım old. Gülüç, çaydemir de aynı arkadaşlarımız devam ediyorlar bir tek çatalağzında görev değişikliği oldu ben seçilen tüm arkadaşlarımıza ve yönetimi de başarılar diliyorum. onlar da artık bu saatten sonra beldelerinde AK Parti bayrağımızı daha yükseğe çıkartmak için çalışacaklardır.
Diğer 14 beldemizdede nüfusu 5000 altında olan beldelerimiz de çalışmalarımız devam ediyor icra kurulumuzda yönetim kurulumuzda. bundan da çalışmaya bittiği zaman genel merkezde paylaşacağız ve onlar da da atama yapacağız"
Şubat ayı sonu gibi ilçe kongrelerini başlayacağını belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun sözlerine şekilde devam etti.
"Onun peşinden de inşallah Şubat ayı sonu gibi ilçe kongremiz başlayacak. Tabii Zonguldak'ta 8 ilçesi var merkez ile beraber.bunlarla ilgili taslak çalışmasını biz yaptık Genel merkeze gönderdik ve genel merkezin açıklayıcı tarihte bugün ilçelerimizde kongreler yapılacak"
Kongre sürecinden partinin daha da güçlenerek çıkacağını belirten İl Başkanı Zeki Tosun; "İlçelerin kongresi Haziran ayına kadar bitmiş olacak ve ondan sonra da Yıl sonuna kadar il kongre süreci devam edecek. Tabi Bu kongre süreci her zaman partilerde teşkilatlarının daha diri kalmasını sağlar. İnşallah teşkilatımız bu kongre süresinden daha güçlü bir şekilde çıkacak. böylece ilk seçimde güzel işler yapacaklardır.Ben sürecin Zonguldak ımız hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim