Açıklamasında kongrenin iptal edilebileceğini söyleyen Ahmet Sarsık, dürüst siyaset adına adaylıktan çekildiğini, Kilimli İlçe Teşkilatı'nda yapılan usulsüzlük nedeniyle hem siyasi, hem de hukuki mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayarak, Atatürk'ten, Kemal Kılıçdaroğlu'na değin CHP Genel Başkanlarının sözlerine dikkat çekerek, aşağıdaki sorulara muhatapları tarafından cevap verilmesini beklediğini söyledi.

Ahmet Sarsık açıklamasında şu ifadelere yer verdi :

" 20 Aralık 2019 Cuma günü saat 14.00'te CHP Kilimli İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayacak olan Erol Sarıal için, ben hayırlı olsun diyemiyorum.
Her şeyden önce biz CHP'de dürüst olmayı, erdemli olmayı, adalet ve hukuka bağlı olmayı öğrendik. Sebebi ne olursa olsun, kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Namussuzlar kadar, namussuzlar da cesur olmalıdır" diye yol gösteren ikinci genel başkanımız İsmet Paşa ve  "Haksızlıklar karşısında susmayın" diyen genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer genel başkanlarımız olmak üzere yolumuzu aydınlatıp ışık tutan bir anlayışın mensubu olarak malum zat'ın adaylığına karşıyım. Bu konuda siyasi ve  hukuki mücadele vermekteyim, sonuna kadar da devam edeceğim. Herşeye rağmen aday olmayı içine sindirip, adaylığını açıklayacak olan malum zat kamuoyu önünde şu soruların cevabını vermek zorundadır.

1- Hülle yoluyla İkametgahını, Zonguldak Merkez İlçe nüfusuna kayıtlı iken neden 17.10.2019 tarihinde Kilimli İlçesi Karadon Mahallesi'ndeki adrese taşıma gereği duymuştur. Bu ev kime aittir?
Tapusu kendi üzerine midir?

2- Hülle yoluşla ikametgahını Zonguldak Merkez'den Kilimli İlçesi Karadon Mahallesine taşırken, CHP İl İlçe Başkanlığına vermiş olduğu dilekçenin içeriği ve EK'te sunduğu bilgiler nelerdir?
3-CHP İlçe Bşkanlığının kendisi için 21.10.2019 tarihinde CHP Genel Merkezine sanki 2019/33 sayılı ilçe yönetim kurulu kararı varmış gibi bu konu ile ilgili ilçe yönetim kurulu toplanmış ve karar alınmış gibi gösterilmesine ve böyle bir yönetim kurulu kararı olmamasına rağmen, yazı yazılmış olması kanunlara aykırılık teşkil etmesi ve parti suçu oluşturulması konusunu nasıl değerlendirmektedir?
Bu konuda CHP Genel Merkezi ve yargı huzurunda yapılan şikayet üzerine incelemeleri sürdürülmektedir.
Sözkonusu iddialarla ilgili ne kendisinden, ne de Kilimli İlçe Teşkilatı'ndan en ufak yalanlama olmamıştır. Bu konuda malum zat'ın görüşü nedir? Her iki soruşturma sonucunda CHP Kilimli İlçe Başkanlığı suçlu bulunduğu takdirde böyle bir suça ortak oluşturup oluşturmadığı hakkında ne söyler?
4- CHP Kilimli Teşkilatı'nda, CHP İlçe Başkanlığı yapacak donanımlı, birikimli, yetenekli, eğitimli aday sıkıntısı mı vardır? Kendisinin CHP'ye ve Kilimli halkına sunabileceği hizmetler için üstün vasıfları nelerdir? O kadar Kilimli sevdalısı ise yerel seçimlerde Kilimli'de Ali Başkan ile anlaşıp, başkan yardımcılığı talebi ile belediye meclisi üyeliğine aday olmayı neden düşünmemiştir?
CHP Kilimli İlçe Başkanı olmayı neden düşünme gereği duymuştur?
Yapılan incelemeler sonucunda adaylığı iptal edilirse CHP'ye zarar vermiş olmayacak mıdır?"

Editör: TE Bilisim