Zonguldak'ta yer altında alın terleriyle para kazanan maden işçilerinin düzenlediği kampanya ile alınan 130 bin lira değerindeki kamyonet Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağışlandı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan maden işçileri ve Genel Maden İşçileri Sendikası'nın(GMİS) katkılarıyla düzenlenen kampanya ile 130 bin lira değerinde kamyonet alındı. Kamyonet, TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesine düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadele eden güvenlik güçlerine bağışlandı.
Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törene, Vali Ahmet Çınar, Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Zonguldak Başsavcısı Hakan Yağız, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK Müdür Vekili Ercan Gebeş, Zeytin Dalı Harekatı'nda gazi olan uzman çavuş Serkan Arık, astsubay üstçavuş Uğur Günaydın, maden işçileri katıldı. Ellerindeki Türk bayrakları ve baretleriyle törene katılan maden işçileri, 'Mehmetçik asla yalnız değildir.', 'Maden işçisi askerin yanında', 'Maden işçisi Afrin'e gitmek istiyor', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, maden işçileri olarak yer altında ülke ekonomisine katkı için şehit olurken kahraman ordu ve güvenlik güçlerinin de ülkenin birlik ve beraberliği için şehit olduğunu söyledi. Her zaman devlet ve milletin yanında olduklarını söyleyen Demirci, maden işçilerini talebi doğrultusunda alın teriyle kazanan helal katkılarıyla alınan kamyoneti TSK'ya bağışladıklarını ifade etti.
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ise Afrin'de yapılan mücadelenin terörle mücadele gibi görünse de dünyanın egemen emperyalistlerine ve zalim devletlerine karşı yapılan bir savaş olduğunu söyledi. Tarihin en kritik dönemini yaşadıklarını ifade eden Vali Çınar, şöyle dedi:
"Tarih bu emperyalistlere uşaklık yapan, köpeklik yapan ama maalesef Müslüman çocukları da olsa bu teröristleri asla affetmeyeceğiz. Gelecekte bütün dünya bu çocukları yeni nesiller bu teröristleri, Müslümanların en zor zamanlarında onlara eziyet eden, onları sömüren emperyalistlere uşaklık edenler olarak hatırlayacak. Bugün Afrin'de mücadele vermekte olan o yiğitler ve kahramanlarımızı ise tarih, göklere çıkaracaktır ve asla unutmayacaktır. Ben burada sendika ve kurum yöneticileri ile bütün iş kardeşlerimize bu alın terleriyle kazandıkları parayla yapmış oldukları bağışlardan dolayı gösterdikleri hassasiyetlerden dolayı kutluyorum."
 

Editör: TE Bilisim