Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Kemal Aydın şok iddialarda bulundu.

Mevcut Başkan Osman Köksal Bahar ve Başkan adayı Alaattin Toros'u eleştiren Aydın önemli açıklamalarda bulundu. Kapuz Dolmuş Durakları'nda bir dolmuşçu esnafı olduğunu ve şoför esnafının hakkını savunmak için şoförlerin desteğiyle yola çıktığını belirten Kemal Aydın, "Osman Bahar, 10 yıldır odada yönetici. Başardığı, bizi mutlu ettiği bir şey varsa bunu söylesin. Kendi binamız vardı, yıkıldı. Şimdi kiradayız. Orası da kavşak alanı ve her an yıkılabilir. Bugün oradayız, yarın nerede olacağımız belli değil. Kızaklı kurtarıcılarımız borçtan dolayı hacizli ve yakalanarak bağlanmışlar. Ahtapot kurtarıcı aynı şekilde. Ambulansımız vardı çürüyor. Bir tek bakımlı araç, makam aracı onu da kendi işine kullandığı için bakımları tam." dedi.


"ALAATTİN TOROS'UN PLAKASI NE?"

Alaattin Toros'u da eleştiren Aydın, "Alaattin Toros, ‘Benim adım Alaattin Toros' diyor. Büyük birisi mi anlamadım. Ben Kapuz durağında şoförüm, aracım var ve plakası belli. Alaattin Toros'un plakası ne? Çile çekmeyen, benim nasıl çile çektiğimi nasıl bilecek? Odamızın bu halde olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi de Engin Kızılkan'dır. Osman Bahar'ın kendisine söylesek acaba dilekçe yazabilir mi? Bizim yüzümüzü güldürecek, artı değer sağlayacak, meselelerimizi çözecek bir başkan seçmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.


"249 BİN TL, BAĞIŞ ADI ALTINDA ALINDI"


Odaya aktif üye olmayan ve hukuken aidat ödeme zorunluluğu bulunmayan kişilerden zorla aidat alındığını ve bu paralarında bağış adı altında odaya sokulduğunu ileri süren Kemal Aydın, "Odamızın bazı gelirlerinden bir tanesi bağışlardır. Aktif üye olmayan arkadaşlarımızdan zorla aidat aldılar, bunu da bağış olarak gösterdiler. Toplamda 249 bin TL bağış alınmış. Bu hukuk dışı alınan paraya kılıf uydurmaktır. Bağış alabilirsiniz ama bağış rızaya dayanır. Siz borç ödedinizi zannederken, onlar bağış adı altında alıyorlar. Bu paraların nerelere kullanıldığını da kamuoyu zaten biliyor" şeklinde konuştu.

200 bin TL'ye yakın paranın hesabının da sorulması gerektiğini belirten Kemal Aydın, "4 yılda 30 bin temsil ücreti, 14 bin TL yolluk, 80 bin TL yakıt ve 60 bin TL ikram giderleri var. Kameralarla ilgili bizlere yanlış bilgi verdiler. İl Trafik Komisyonu'nda bu konuyu dile getirmesini ve muhalefet etmesini istedim. Etmedi ve kabul etti. Araçlara ‘Kameraları şu firmaya taktırın' dediler" dedi.

Bahar, Toros ve Kızılkan'ın aldıkları cezalara da dikkat çeken Aydın, şöyle devam etti; "Kişi yargılandığı zaman cezası belli olana kadar masumdur. Alaattin Toros'un 18 yıl cezası var, Yargıtay tarafından onaylanmıştır. Osman Bahar'ın da Yargıtay'da cezası vardır 5 ay ve hükmü açıklanmıştır. Engin Kızılkan'ın da aynı şekilde 6 ay cezası vardır. Bizim yüzümüz ak, veremeyeceğimiz hesabımız da yok. Hiç bir ittifakta yokum, kendi irademle sandığa gidiyorum."

"MİNİBÜS VE HALK OTOBÜSLERİ ARASINDA REKABET VAR"

Başkan olması halinde yapacağı ve yapılması gereken çalışmaları da anlatan Kemal Aydın, "Üniversite hastanesinde taksi durağı çalışmamız vardı. Bu unutturuldu ve ihaleyle bir firmaya verildi. Bu konuda yeniden mücadele vereceğiz. Şehrimizin trafik sıkışıklığını biliyorsunuz. Minibüsler ve halk otobüslerimiz var, bununla birlikte fiyat rekabeti var. Burada minibüslerin halk otobüsünün dönüşümü için çalışma başlatmalıyız. Bu sayede hem minibüsçüler hem de halk otobüsleri kazanacak. Şu konjektürde ikisi de zarar ediyor. Ben halk otobüsünün sahibi olan firmayla görüştüm. Kendisi bu noktada gereken desteği vermektedir. Market servisleri ruhsatsız araçlarla taşıma yapıyorlar. Bu haksız rekabettir ve ben şahsım olarak gerekeni yaparak engel olacağım. Köylerden merkeze yolcu taşıyan araçların indirme ve bindirme yerleri sağlıklı ve düzgün değil. Zonguldak'ta onlar için bir çalışma ve yer yapılması için yerel yönetime gerekli baskıyı yapacağız. Korsan taksilerle mücadele edeceğiz. Bu güne kadar bu söylendi ama göz yumuldu. Oda başkanının bununla kendisi müdahale etmesi gerekiyor. Makam aracı her yerde kullanılıyor. Lastikleri olsa konuşsa Zonguldak'ta değmediği taş, gitmediği tepe kalmamıştır. Adı üstünde makam aracından bahsediyoruz. Bizim işimiz taşımacılık. Bunlarla ilgili kamuda ihaleler yapılıyor. Önceden bu ihaleler konusunda bilgilendiriliyorduk ancak 10 yıldır bilgilendirilmiyoruz. Bu iş şoförün işi ve bizim yapmamız gerekiyor. Bu konuda da çalışma yapacağız. Biz odaya geldikten sonra eş, dost, akrabalarımızı personel olarak odada görevlendirmeyeceğiz. Oda, yakın akrabaya iş bulma yeri değildir. Öğrencilerimize burs imkanı sağlayacağız ve bu konuda gereken katkıları vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÖZEL HAYATIMLA BAŞINIZI ÖNE EĞDİRMEYECEĞİM"

Odanın borçlarından, makam aracının kullanıldığı alanlardan ve özel hayattan bahseden Aydın, "Odamızın kötü bir mali tablosu var. Bir şirketimiz var. Toplamda 4 trilyona yakın borcumuz var. Odanın kendi gelirleriyle bu ekonomik boğazdan çıkmamız zor. Bazı sözler aldık. Göreve gelirsek ilk 2 yıl içerisinde mali tabloyu düzelteceğiz. Esnafa sormadan bir karar almayacağız. Koltuğa oturan kalkmıyor. Seçim olduğunun ertesi günü koltuğa oturuyor, bir dahaki seçime bir aya kalana kadar esnafın yanına gitmiyor. Biz şoför esnafımızla birlikte olacağız. Benim özel hayatım diye bir şey olamaz. Benim özel hayatım hiç bir şoför esnafımızın başını öne eğdirmeyecek. Eğer eğilirse, ben o gün istifa ederim. Yönetimimdeki arkadaşım eğdirirse istifasını alırım." şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim