100 Yılın felaketlerinden biri olarak gösterilen Büyük Marmara Depreminin 18. Yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 17 Ağustos Gölcük depreminin acısını unutmanın mümkün olmadığını söyledi.

17 Ağustos 1999 tarihinde gece 03.02 sıralarında 7.4 şiddetinde başlayıp 45 saniye süren, ardında büyük yıkım ve felaket bırakan Depremin Gölcük Merkez üssü ile birlikte İstanbul, İzmit, Sakarya, Bolu illerinde etkili olarak 285 bin ev ile 42 bin işyerinin zarar gördüğünü, 18 bin 373 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 23 bin 781 vatandaşında yaralandığını belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Türkiye'nin Deprem gerçeğini unutmaması gerektiğini, son günlerde Ege bölgesi ile Muğla çevresinde üst üste yaşanan depremlerin Türk halkına deprem ile yaşamaya alışması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Zeki Tosun açıklamasında şu görüşlere yer verdi; "18 Bin vatandaşımızın hayatını kaybettiği on binlerce ev ve işyerinin zarar gördüğü 17 Ağustos Depreminin üzerinden 18 yıl geçmiş olmasına rağmen, ülkemizde son günlerde art arda yaşanan depremler bizlere 17 Ağustos'un acısını unutturmamakta. Ülkemizin deprem kuşağı üzerinde olduğunu ve Deprem gerçeği ile yaşamamız gerektiğini unutmamamız gerekir. Bu nedenledir ki AK Parti Hükümeti olarak başarıyla uyguladığımız Kentsel Dönüşüm Projesi ile depreme dayanıklı bina yapımına ağırlık verilmiş, on binlerce bine ve işyerinin depremde yıkılma riskini en aza indiren depreme dayanıklı binalara dönüştürülmesi gerçekleştirilmiştir. Şunu unutmamamız gerek. İnsanı deprem değil, riskli ve çürük yapılmış binalar öldürür. Bu nedenle üzerinden 18 yıl geçmiş olsa da 17 Ağustos depremi gebe büyük felaketlerin verdiği acıları unutmamamız ve deprem gerçeği ile yaşamamız gerekir. 17 Ağustos depreminin verdiği yıkım ve zararlardan ders çıkararak bina ve işyerlerimizi buna göre imar etmeli, yetkililerin belirlediği kriterlere uymalıyız.

Bu nedenle 18 Yıl önce yaşadığımız ve 100 yılın felaketi olarak nitelendirilen 17 Ağustos 1999 Gölcük depremini unutmayacağımızı, Cenabı Allah'ın bizlere  ve halkımıza bir daha böylesine büyük acı ve felaketler yaşatmamasını diliyor,  bu depremde hayatlarını kaybeden binlerce vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk halkına sabır ve başsağlığı diliyorum."

Editör: TE Bilisim