Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yaptığı açıklamada Afrin'de tanka yapılan saldırıda beş askerin şehit olduğunu açıkladı. Daha önce yapılan açıklamada bu saldırı sırasında tankın çevresinde olan bir askerin de şehit olduğu açıklanmıştı. Ayrıca bugün Kilis'teki sınır karakoluna yapılan saldırıda bir ve Afrin'de yaşanan çatışmada da bir asker şehit olmuştu. Zeytin Dalı Harekatı'nın 15. gününde sekiz asker şehit oldu.

TSK'dan yapılan açıklamada Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde gerçekleşen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş askerin şehit olduğu bildirildi. 

TSK açıklamasında şu satırlara yer verildi;

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş kahraman silah arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Editör: TE Bilisim