Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi'nde 2013 yılında meydana gelen ve 8 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının davası Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sanıklar hakkında ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçlamasıyla, şüpheliler hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. 1'inci Ağır Ceza Mehkemesi'nde bugün görülen davaya tutuksuz yargılanan sanıklardan 3'ü ile mağdur yakınları ve tarafların avukatları katıldı. Mahkeme, duruşmayı bilirkişi heyetinden gelmesi beklenen raporların incelenmesi için ileri bir tarihe erteledi.

OLAY NEYDİ?
7 Ocak 2013'te TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında, eksi 630 kodunda galeri çalışması sırasında metan püskürmesi sonucu patlama meydana gelmiş, 8 maden işçisi hayatını kaybetmişti.
Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 10 sanık hakkında "taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Editör: TE Bilisim