Zonguldak il nüfus ve vatandaşlık müdürü Hüsamettin Erkınay, Merkez ilçede 51 bin kişiye yeni kimlik kartı verildiğini söyledi.

Erkınay yaptığı açıklamada, "Zonguldak merkez ilçede 1 Ocak 2017 tarihi ile 18 Temmuz 2018 tarihleri arasında verilen kimlik kart sayısı 50 bin 678 olup bunların tamamı ilgili kişilere teslim edilmiştir.

2 Nisan 2018 tarihinden itibaren Emniyet Müdürlüğü'nden devraldığımız sürücü belgesi ve pasaport işlemleri yoğun bir şekilde devam etmekte olup emekli olup bugüne kadar 2 Nisan 2018 tarihli 18 Temmuz 2018 tarihleri arasında yaklaşık 3 aylık bir süreçte umuma mahsus pasaport 774 adet verilmiş, hususi pasaport yani yeşil pasaport diye tabir ettiğimiz 876 pasaport teslim edilmiş ve hizmet pasaportu yani gri pasaport ise 116 adet düzenlenerek ilgilere teslim edilmiştir.

Sürücü belgelerinde de aşırı bir yoğunluk vardır ve 2 Nisan tarihinden itibaren 3002 adet sürücü belgesi yenileme ve ilk kayıt olarak başvurusu alınmış olup bilgileri teslim edilmiştir.

Özellikle hususi pasaport hizmet pasaportu ve umuma mahsus pasaportlar da tescil süreci çok hızlı olarak yürütülmektedir ve başvuru alındıktan en geç 48 saat içinde ev veya üç gün içinde pasaportları ilgililere ve adresime teslim edilmektedir.
Toplumumuzda bazen farklı yorumlara sebep olan işte kimlik kartında süre varmı başvuru süresi var mı diye öyle bir süre yoktur. Kimlik kartlarında herhangi bir başvuru süresi konulmamıştır. Vatandaş istediği zaman kimlik kartı başvurusunu yapabilir ve bununla ilgili herhangi bir kısıtlayıcı süre yoktur" dedi.

Editör: TE Bilisim