Ereğli’ de son olarak 2014 yılında yapılan ve dönemin belediye başkanı Hüseyin Uysal’ın ödül konusunda yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle 5 senedir yapılmayan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj bayramı etkinlikleri bugün yeniden yapıldı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun konuşmaların ardından Bozahane mevkiinde yapılan etkinlikler yüzme yarışları ile başladı. Kano ve kürek yarışlarının ardından halat çekme yarışması ile etkinliğin birinci etabı tamamlandı.

YAĞLI DİREK YARIŞMASI NEFESLERİ KESTİ…

Etkinliğin son yarışması olan Yağlı Direk yarışı ise nefesleri kesti. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 10 bin lira ile açtığı ödül kapısı yarışma içinde 15 bin liraya kadar çıktı. Ödülün belirlenmesinin ardından yağlı direk yarışmasına geçildi. Bozahane ekibinin direğe çıktığı sırada küçük bir kaza yaşandı. Yaklaşık 4-5 kişinin suya düştüğü sırada Haydar Balık, kısa süreli bilinç kaybı yaşadı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Haydar Balık Özel Echomar hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Balık’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yaşanan olay sonrasında Haydar Balık’ın durumunun iyi olduğu haberinin alınmasının ardından yarışma kaldığı yerden devam etti. Yaklaşık 1.5 saat süren yarışın sonunda direğin ucundaki bayrağı Birol Samat aldı. Samat ve arkadaşları aldıkları bayrağı Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teslim ederek ödülleri aldı. Etkinlikler yarışmaların tamamlanmasının ardından sona erdi.

Kabotaj Bayramı etkinliklerine Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, siyasi parti ilçe başkanları, bürokratlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Oda başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim