Devrek'e 21 kilometre uzaklıkta olan Kabaca Köyü'nde okul ve sağlık ocağı kapalı dururken, köy muhtarının morg yapma ısrarı köy sakinleri ile köy muhtarını karşı karşıya getirdi.
Haber merkezimizi arayan bir köy sakini, muhtarın seçim vaatlerinin yer aldığı bildiride, kapalı olan köy okulunun lojmanını morg yapacağı sözünü vermesine rağmen, köy konağının altının morg yapılmasına tepki gösterdi.
Genellikle morgların cami içinde yapıldığının altını çizen bayan köy sakini, köy konağının yanında kadınların ekmek yaptığını ve çocukların oyun alanının bulunduğunun altını çizerek; "Köyümüzde morg yapılacak cami var. Köy muhtarının seçim öncesi söz verdiği okulun boş duran lojmanı ve kapalı olan sağlık ocağı dururken, biz kadınların kullandığı köy konağına morg yapılmasını istemiyoruz. Kadınlar ve çocuklarımız korkuyor. Ayrıca bizim okulumuz, sağlık ocağımız kapalı. Çünkü nüfusumuz az. Devlet bundan dolayı okulu ve sağlık ocağını kapatırken, muhtarımız morg sevdasına düşmüş. Köyümüz morga gelene kadar çok daha önemli sorunları ve ihtiyaçları var" diye muhtara tepki gösterdi.

Köy sakinleri yetkililerin morg olayına el atmasını ve ille de yapılacaksa, muhtarın daha önce açıkladığı gibi okul lojmanına veya cami içine yapılmasını istiyor.
 

Editör: TE Bilisim