Zonguldak’ta bir araya gelen tertipler askerlik anılarını tazelediler, valilik önünde toplu olarak asker selamı vererek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

40 yıl sonra askerlik yaptıkları Zonguldak’a gelen 66 yaşında ki Mehmet Türk, Zonguldak bıraktığınız gibi duruyor, hiçbir değişikliğin olmadığını belirterek şunları söyledi;

“Zonguldak’ta 1974-1978 yılları arasında Jandarma Komutanlığında askerlik yapan aynı devre arkadaşlarız. Sosyal medya üzerinden anlaşarak 40 yıl sonra yeniden Zonguldak’a geldik. Hem il jandarma alayını hem de Zonguldak’ı gezmeye geldik. İnşallah sağ kalırsak yeniden aynı ekiple beraber Zonguldak’ı ziyaret etmek istiyoruz. Aramızda bir çok vefat etmiş arkadaşlarımız var. Ama bugün o dönemdeki arkadaşlarımızla hep bir araya gelmek bizi mutluluk ve gurur verdi. Zonguldak halkına bize göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ben bölüğün en yaşlısıydım ve bölük yazıcısı olarak askerliğimi yaptım. Askerlik yaptığımız dönemden bu zamana kadar Zonguldak’ta çok fazla değişen bir şey  olmamış. Sadece binaların yüzleri değişmiş. Zonguldak 40 yıl önce bıraktığımız gibi kalmış. Doğrusunu söylemek gerekirse 40 yıl sonra Zonguldak’a daha güzel bir seviyede görmek isterdik. Zonguldak’ın sahile bir değerdir fakat işlenmemiş bir İncidir. Sahilimizin kıymeti bilinmemiş. Sahil işlenmediği için halk şehir arasına sıkışıp kalmış. Ben Zonguldak’ta askerlik yaptığım dönemde ekayi plan bürosunda şu anki ismi ile Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda altı ayda Zonguldak’ın haritaların çizdim. Benim çizdiğim haritalar ile Türkiye’nin en disiplinli en başarılı alayı seçildi. Zonguldak’ın en güzel yerlerinden birisi Amasraydı. Ben kendim İstanbul Suadiye’de ikamet ediyorum. Yeniden Zonguldak’ta olmak çok güzel.”

Editör: TE Bilisim