29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. 

Hava muhalefeti nedeniyle, Site Kapalı Spor Salonu'na alınan kutlamalara;

Vali Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, BEÜ Rektör Vekili Ali Azar, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar konuşma yaptı. Çınar, "Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyetimiz 94. yaşında. Ama şunu unutmamamız gerekirken Türkiye'nin yaşı 1000'e yaklaşmış durumdadır. Biz hiç bir millete nasip olmayacak kadar köklü bir tarihe, şanlı bir tarihe, kurumsal kapasite, devlet gelenekleri, ahlaki anlayış, her bakımdan kimseye nasip olmayacak büyük bir devlet geçmişine sahip bir milletiz. Tarihimiz bizim hazinemizdir. Çocuklarımızı bu bilinçle, geçmişle öğüterek geliştirmek asli görevlerimizden olmak zorundadır. Ki devletimiz ebedi ve güçlü olsun" diye konuştu.
Törende Genel Maden İşçileri Sendikası tarafından davetlilere Türk Bayrağı dağıtıldı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, HASAD halk oyunlarının gösterileriyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim