Diyet ve sporla zayıflamayı başaramadığı için mide küçültme ameliyatı olduğunu belirten Taha Pür, "Çocukluğumdan beri kiloluydum ben. 3 yıl öncesine kadar hep diyet ve sporla zayıflamayı denedim ama başaramadım. 3 yıl öncesine kadar 170 kiloydum. Bunun üzerine ben neredeyse 15 kez diyetisyen ve sporla zayıflamak istedim ama beceremedim ve  beceremediğim için de en son çare olarak mide küçültme ameliyatı oldum.'' dedi. 

3 yılda 76 kilo verdi

''Bu yaklaşık 3 yıl önce Antalya'da 2016 yılının Ağustos ayında oldu ve mide küçültme ameliyatından sonra hızla kilo vermeye başladım. Ama kilo verme aşamasında midemde bazı sıkıntılar oldu. Ancak şu anda hiçbir sıkıntım yok Allah'a şükür. Bu 3 yıllık süre boyunca yaklaşık 76 kilo verdim''.

Zayıflamak isteyenler ilk önce spor ve diyeti denemeli

''Benim gibi olan insanlar varsa eğer, yani hem sporla, hem de diyetle zayıflayamayan insanlar varsa, mide küçültme ameliyatını öneririm ama ilk önce diyet ve sporu denemeliler. Çünkü böylesi daha sağlıklı. Bu ameliyat biraz riskli. Tabii ameliyattan sonra benim de
vitamin ve mineral eksikliği gibi birkaç sıkıntım oldu ancak onların da doktorların sayesinde üstesinden geldim. Şu anda gayet sağlıklıyım. Ameliyattan 10 gün sonra normal hayatıma devam ettim. Şu an için hiçbir sıkıntı da yok Allah'a şükürler olsun".

Günde 2.5 litre kola içerdim

3 yıl öncesine kadar günde iki buçuk litre kola içtiğini ve gazlı içeceklerin insanlara kilo aldığını belirten Taha Pür sözlerine şu şekilde devam etti:
"İnsanlar yemek yemeyi çok sever, yemek yemek insana zevk ve mutluluk verir, ama tabii ki, bunun da bir ölçüsü var. Ben her istediğin zaman, gece olsun gündüz olsun hiç fark etmez sık sık yemek yiyordum. Buradan şunu ifade etmek istiyorum gazlı içecekler insana gerçekten çok büyük bir kilo aldırıyor. Ben günde iki buçuk litre kola içerdim ve bu benim için gerçekten çok büyük bir sıkıntılı süreçti. Kola içmekle beraber kilo almam daha da arttı. Ben buradan benim gibi kilolu olan insanları uyarıyorum. Yerli yersiz yemek yemesinler, her istediğini yemesinler, düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat etsinler. Gazlı içeceklerden uzak dursunlar." dedi.

Editör: TE Bilisim