Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı AKM Nikah Salonu’nda yapılan 2’nci oturum ile tamamlandı, gündemdeki maddeler karara bağlandı.

Meclis toplantısı öncesi gündem dışı bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eski başbakanlar Mesut Yılmaz ve Bülent Ecevit’i rahmetle andı. Anavatan Partisi’nden Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı görevi yaptığı dönemde eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın Ereğli’ye büyük hizmetlerinin dokunduğunu anlatan Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde eski başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz rahmetli oldu. Mesut Yılmaz’ın Ereğli’de emeği çoktur. Ben de o dönemde Belediye Başkanıydım. Kızılcapınar Barajı için Erdemir’den payımızı ödememek için İdare Meclisinden karar çıkarttırdı. Yüzde 29’u bize, yüzde 10’nu sulamaya, yüzde 61’i de Demir Çelik’e ayrıldı. Ondan dolayı bir meblağ ödenmesi gerekiyordu. Sağ olsun girişimlerimizle o paranın ödenmemesi için İdare Meclisinden karar çıkarttı ve Ereğli Belediyesi’nden bir lira dahi para çıkmadı. Yine o günlerdeki en büyük hedefim Kızılcapınar Barajı’ndan Ereğli’ye su getirmekti. Kızılcapınar Barajı, Arıtma Tesisleri arası 6 kilometrelik su isale hattının yapılması için girişimlerde bulunduk. Mesut Beyin sayesinde gerçekleşti. Allah rahmet eylesin. Zeki Çakan da Enerji Bakanıydı. 6 kilometrelik su hattının bağlanmasını temin etti. Çok güzel anılarımız oldu.

-ERDEMİR’İN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE KARŞI ÇIKTIK-

Erdemir’in özelleştirilmesine ‘hayır’ diye Ereğli’deki arkadaşlarımızla büyük bir cephe açmıştık. Tabii ben Anavatan Partisi Belediye Başkanıydım. Özelleştirmeden yana olan bir partinin belediye başkanıydım. Buraya Sayın Deniz Baykal ile CHP Milletvekilleri gelirdi. Ben otobüsün üzerinde ilk konuşmayı yapardım. Sonraki konuşmasında Baykal beni bırakmazdı. Özelleştirmeye karşı hareketlerde bulunurduk. Türkiye’deki bütün parti liderlerini Ereğli’ye getirdik. Beni Mesut Yılmaz konuta çağırdı. ‘Biz özelleştirmeden yana bir partiyiz’ dedi. ‘Sen Belediye Başkanı olarak CHP ile Deniz Baykal ile beraber, İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek ile beraber eylemler yapıyorsun, özelleştirmeye karşıyım diyorsun’ dedi. Ben de kendisine anlattım, ‘Ben inandığım yoldan yürürüm. Bu özelleştirme değil, peşkeş çekme, Ereğli’yi peşkeş çekecekler ve Ereğli ileride inim inim inleyecek. Bunu bugünden görebiliyorum’ dedim. Beni partiden ihraç etmeye kalktılar. Aradan 3 hafta geçti, beni Mesut bey tekrar konuta çağırdı. ‘Halil biz özelleştirme demeyeceğiz ama seni destekleyeceğiz. Önümüzdeki hafta Karabük’te mitingimiz var, mitinge geleceğim orada ilan edeceğim’ dedi. Hakikaten Karabük’te kalabalık bir mitingde özelleştirmeye karşıyız demedi de ‘Erdemir’i peşkeş çekiyorlar, peşkeş çekilmesine karşıyız’ dedi ve beni partiden ihraç etmediler. Ben açık politika yapan birisiyim, bunları yad etmek lazım. Anavatan Partisi’nde politikalarını beğenirsiniz beğenmezsiniz arkadaşlık vardı, dostluk vardı. Bilen insanlara saygı, hürmet vardı. Belediye başkanlarının yeri ayrıydı. Genel Merkezden Genel Başkanlar bizi çağırır, dertlerimizi dinlerlerdi. Yalan yoktu, nankörlük yoktu. O günleri özledik. Mesut Yılmaz rahmetli olduğunda da bütün eski, şimdiki CHP’li Belediye Başkanları başta Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün olmak üzere hep telefonlaştık, Hürriyet Gazetesi’nin ortasına büyük bir ilan verdik. Kavga yoktu, samimiyet vardı ve yardımlaşma vardı. O günleri yad ediyorum. Ereğli’ye büyük hizmetleri dokunan Sayın Mesut Yılmaz’ı rahmetle yad ediyorum, nur içerisinde yatsın.

Yine bugün Türkiye’nin önderlerinden, liderlerinden, dürüst lider, Kıbrıs fatihi rahmetli Bülent Ecevit’in ölümünün 14’üncü yıldönümü. Ereğli’de kendi ismini yaşatmaya çalışıyoruz. Büyük bir liderdi. Allah onu da nur içerisinde yatırsın.

Bu arada Celal Bozkuş’un ablasının vefat ettiğini üzüntüyle öğrendim, Bozkuş ailesine başsağlığı diliyorum.”

2021 YILI BÜTÇESİ 228 MİLYON TL

Toplantıda belediyenin 2021 yılı ve izleyen iki yıl gelir-gider bütçeleri ile finansmanın ekonomik sınıflandırması bütçesi ve 2021 yılı performans raporu görüşülerek karara bağlandı.

2021 yılı gelir ve gider denk bütçesi 228 milyon TL olarak CHP ve AK Parti grubunun oy birliğiyle karara bağlandı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bütçenin Kdz. Ereğli’ye hayırlı olmasını diledi. Kasım ayı meclis toplantısı gündemdeki diğer maddelerin de görüşülerek karara bağlanmasıyla tamamlandı.

Editör: TE Bilisim