​Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde 2017 yılında Yapay Gençleştirme programında bulunan 300 dekar yapay gençleştirme programına karşılık Bakanlık ve Genel Müdürlük emir ve talimatları doğrultusunda 530 dekar arazi hazırlığı tamamlanmış olup bugüne kadar 130 bin kayın olmak üzere 15 bin ıhlamur, 3 bin akçaağaç, 3 bin kiraz ve diğer türler olmak üzere 151 bin fidan dikilmiş olup 2018 yılı mart ayı sonuna kadar 200 bin fidan toprakla buluşturulacak. ​

"Ormanlarımızı Gençleştirmek ve Değer Katmak İçin Çalışıyoruz."

Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, "Doğal kaynaklar olan ormanların ekolojik ve sosyal fonksiyonları her geçen gün artmakla birlikte ormanlardan üretilen odun hammaddesi de ekonomik değerini artırarak sürdürmektedir. Ormanlarımızın değerini arttırmak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Orman sanayinin hammadde beklentilerine bağlı olarak üretim ve pazarlama politikalarınızda inisiyatif alarak kaliteli ve sınıf olarak ürettiğimiz orman emvallerine değer katıyoruz." dedi.

Ormanların sürdürülebilirliğinin sağlanması için zamanında bakım, rehabilitasyon  çalışmalarının yapılması gerekliliğine değinen Beşel, "Tabi gençleştirme şartları bulunmayan bozuk, yeterli adet ve dağılışta sağlıklı tohum ağacı bulunmayan sahalarda suni tensil esas ve metotları kullanılarak, saha hazırlama, tohumlama kesimleri, diri, ölü örtü temizliği, teras yapımı ve fidan dikimi yapılarak yenilenebilir doğal kaynak olan ormanların sürdürülebilirliğinin sağlanması için zamanında bakım, rehabilitasyon ve gençleştirme çalışmalarını yaparak ormanlarımızı gelecek nesillere genç, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devretmek için çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda ülkenin milli servetine değer katmaya çalıştığımızı kimse unutmasın." dedi.

 

Editör: TE Bilisim