Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile İşletme Öğrenci Topluluğu bünyesinde, öğrencilere mezuniyet sonrası meslek hayatına atılmalarında yardımcı olmak ve sektörleri yakından tanımalarını sağlamak amacıyla 9-10 Mayıs tarihleri arasında bu yıl ilk defa organize edilen ‘1. Karaelmas Kariyer Zirvesi’ne ilk gününde öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, İİBF Dekanı Prof. Dr. Yasemin Köse, akademik-idari personel, öğrenciler, vatandaşlar ve sektör temsilcileri katıldı.

Zirvenin sabah oturumunda, üniversitemizden, Prof. Dr. Ahmet Ferda Çakmak, Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kesikoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Sinan Yılmaz tarafından verilen ‘Değişen Dünyada 4.0’; sosyolog-yazar Erdal Sarıçam’ın ‘Lider Yönetici Kimdir?’, TAT Metal İnsan Kaynakları Şefi Deniz Altuğ’un ‘İşe Alım Teknikleri ve Süreçleri’ başlıklı sunumları gerçekleştirildi. Zirvenin öğleden sonraki oturumları ise üniversitemizin gururu Grizu-263 Uzay takımı öğrencilerinin ’Zoru Başaranlar’, girişimci Işıl Aydın’ın ‘’Yöneticilikten Girişimciliğe’,  girişimci Orhan Bozkurt’un ‘Değişen ve Gelişen Dünyada Girişimcilik’ ve üniversitemiz Kariyer Merkezi Koordinatörü Esra Güner Hacıoğlu’nun ‘Çünkü Ben’ başlıklı sunumları ile devam etti.

İki gün sürecek olan kariyer zirvesi kapsamında İŞKUR, İş kulübü, KOSGEB, Tat Metal tarafından fuaye alanında açılan stantlar öğrencilere doğru meslek seçimi ve işgücü piyasası hakkında bilgilendirme yapacak. Ayrıca zirve süresince katılım sağlayan öğrencilere katılımcı şirketler tarafından staj imkanı da sağlanabilecek.

Editör: TE Bilisim