112 hizmetinin çalışmaları ve yaşanan sıkıntılara değinen Güner şöyle konuştu: “Şehrimiz de 24 saat kesintisiz her türlü hava şartların da hizmet verecek ambulanslarımız var.Kalp paletli  ambulanslarımız 120130 kilo üstünü taşıya bilecek obez hataları ambulansları Ankara merkezli olan helikopter ambulanslarımız mevcut.
1-7 Aralık Sağlık Hizmetleri Haftasının bu yıl ki önemi Türkiye’ye Acil Sağlık hizmetlerinin verilişinin 25.yılına özel bakanlık aktiviteler düzenliyor bizde acil sağlık hizmetleri istasyonlarımıza gidip personellerimizi motive etmeye çalışıyoruz.Okullar da bu konu da resim yarışmaları düzenledik.Emniyet müdürlüğümüzle beraber ortaklaşa yol çevirmesi ve şoförleri bilgilendirme yapılmakta.Diyanet işleri ile beraber Cuma günü vaazımız da 112 ambulanslarına yol verilmesi nasıl davranılması gerektiği konusun da bilgilendirme yapılacaktır.Maden Teknik Arama Enstitüsün de 20 personele ilk ve acil yardım eğitimi veriyoruz.
Lütfen 112 hattını gereksiz yere meşgul etmeyin cezai ve hukuki yaptırımları var. Gerçekten yardıma ihtiyacı olan hastaları engellediniz farkına varın.
Zonguldak’ta 24 istasyon 42 ambulans ile yaklaşık 40 bin hastaya hizmet veriyoruz.
İlimiz de UMKE de 100 gönüllü sağlık çalışanı ve 2 araç bulunmakta şuan gönüllülerimiz sınır ötesinde çalışıyorlar.
Sağlık personelinin en çok yaşadığı sorunlar arasın da adres bulmayı söyleye bilirim hasta yakınları bunu en doğru şekilde belirtmeliler bir diğeri de sağlık personelimiz olay yerine geldiğinde görevi personelimize bırakın 
Travma, düşme, bayılma, silahlı yaralanma, koma, zehirlenme,ciddi yanık gibi durumlarda mutlaka 112 acil sağlık ambulans hizmetleri aranmalıdır.
Hastane inşaatı programlandığı şekilde devam ediyor. Programlandığı zamanda da bitecek. Sıkıntımız Atatürk Devlet Hastanesin de odaların çift kişilik tek kişilik konseptine uygun olmaması ve fiziki açıdan bir takım yetersizliğin var oluşu. Teknik açıdan büyük bir yetersizlik yok.”

Kaynak: Serpil Karadağ

Editör: TE Bilisim