10. Zonguldak Oftalmoloji Kursu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapıldı. 
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Oftalmoloji Kursu düzenlendi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş Zonguldak Oftalmoloji Kursu hakkında yaptığı açıklamada, Göz hastalıkları alanında klasik bilginin en son gelişmelerle harmanlandığını, Türkiye'de göz hastalıkları alanında her yıl düzenlenen ve klasik hale gelen bir kurs olduğunu ve bu yıl 10.su düzenlenen Zonguldak Oftalmoloji Kursunun Göz hastalıkları alanında bir Zonguldak markası olarak bilindiğini belirtti. Ayrıca, Zonguldak Oftalmoloji Kursunun, her yıl, konusunun önde gelen öğretim üyeleri, göz hastalıkları uzmanları, araştırma görevlileri ve öğrencilerden oluşan katılımcıları bilgilendirdiğini de sözlerine ekledi. 
Bu yıl Zonguldak Oftalmoloji Kursu'nda, Kornea topografisi ve keratokonus kursu Prof. Dr. Dilek D. Altınörs, Glokomda kursu OCT Prof. Dr. Ahmet Akman, Toksik ve kompresif optik nöropati kursu Prof. Dr. Feyza Önder, Pakikoroid spektrumu kursu Doç. Dr. Serra Arf, Miyopik makülopati kursu Prof. Dr. Nur Kır, Göz kapağı arkası yaklaşımla ptozis, botoks ve yüz dolguları kursu Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş, İnfantil ezotropya kursu Doç. Dr. Sılay C. Uğurbaş, İleri foropter muayene yöntemleri kursu Dr. Alp Alaluf, Sarı noktada mikronütrisyon kursu ise Dr. Zafer Cebeci tarafından verildi. 
Prof. Dr. Murat Karaçorlu ve Dr. Işıl S. Muslubaş, Dr. Mümin Hocaoğlu, Dr. M. Giray Ersöz'den oluşan İstanbul Retina Enstitüsü ekibinin sarı nokta hastalığında kısa treX protokolü ve birbirinden ilginç olguları programa renk kattı. 

 

Editör: TE Bilisim