Zonguldak'ta medikal market esnafı Cumhur Durmuş, maskelere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.
Medikal market olarak maske satışlarına devam ettiklerini belirten esnaf Cumhur Durmuş medikal marketlerin maske almak için güvenli bir adres olduğunu ifade etti.
Cumhur Durmuş yaptığı açıklamada, "Maskelere çok ciddi bir talep var. Şimdi biz elimizdeki daha önceden aldığımız farklı ürünlerin (maske) 8 Mayıs itibariyle satışını durdurduk ve iade ettik Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra yaklaşık 1 gün falan maske satmadık Çünkü elimizde 1 liralık maske yoktu.Sonrasında uygun fiyatlarda daha düşük maliyetli bu maskeler elimize ulaştı ve 5 gündür bu maskeleri satmaya devam ediyoruz ve çok yoğun bir talep var. Tanesi 1 TL'den 10'luk ve 50'lik paketler halinde satarak 3 katlı cerrahi maskelerimizi halkımızın hizmetine sunduk.
3 katlı koruyucu bir maskedir bu ve belirli standartları var. Filtreli kumaştır 3 katlı olması gerekiyor. Piyasada iki katlı maskeler de var tabii ki ama bence tabii ki tıbbi cihaz satış merkezi olduğumuz için belirli kalitede ve belirli belgelere haiz ürünleri satmak zorundayız Dolayısıyla biraz seçici davranıyoruz. Çünkü burada halkın sağlığı da önemli. Salgından koruma adı altında çok farklı ürünleri çok farklı fiyatlara satanlar oldu. Maskeleri medikalden almakta da avantaj Çünkü maskeler tıbbi cihaz kategorisine giriyor.

Editör: TE Bilisim