Baklavacılar fıstık fiyatları aşağı çekilinceye kadar fıstıklı baklava yerine fındık, ceviz ve bademli baklava üretimine ağırlık verecek.

Zonguldak'ta da boykot kararını uygulamak yerine zarar etme pahasına Antep fıstıklı, ceviz ve bademli baklava üretimine devam etme kararı aldılar.

Zonguldak'ta tatlı yapıp satan işletme sahibi Sebahat Demir, piyasaya inat aynı kalite aynı fiyatların devam edeceğini belirterek şöyle dedi;

"Biz piyasaya inat aynı kalite aynı fiyat diyoruz. Tamda Ramazan öncesi maalesef böyle bir şey yapılmıştır. Bu konuda biz de üzgünüz. Vatandaşa yine ucuz hizmet ama yüksek kalitede hizmet vermeye devam ediyoruz. Bol fıstıklı baklavaları vatandaşa yedirmeye devam edeceğiz. Yapılan bu uygulamayı haklı buluyorum ama yapacak bir şey yok. Ramazan vurgunu gibi algılıyoruz. Ramazan vurgunu olmaması gerekiyor. Yıllardır tulumbayı aynı fiyattan satıyoruz. Şekere, yağa zam gelmesine rağmen bunu ürünlerimize yansıtmıyoruz. Şu anda direnebildiğimiz kadar direniyoruz. Eğer yağa şekere birazcık daha zam gelmezse gidebildiğimiz kadar gideceğiz. Fıstıklı baklavayı üzerine zam burmadan aynı fiyatlardan boykot etmeden devam ettirmeyi düşünüyoruz."

Editör: TE Bilisim