Yaşanan ekonomik krizden çıkmak için konkordato talep eden Pelenkoğlu şirketinin sahibi Uğur Pelenkoğlu, red cevabı aldı. Tam da bu dönemde eşi Güzin Pelenkoğlu’yla ani bir karar alan Uğur Pelenkoğlu, anlaşmalı boşanma ile tek celsede eşinden ayrıldı. Başta Pelenkoğlu Otel ve öğrenci yurdu olmak üzere, pek çok mal varlığı Güzin Pelenkoğlu’na devredildi. Bayan Pelenkoğlu’na bırakılan diğer mal varlıklarıyla ilgili ise pek çok iddia ortaya atıldı.

Kredi var ödeme yok

Tam da bu aşamada aralarında kamu bankalarının da olduğu çok sayıda bankaya müracaat eden Uğur Pelenkoğlu, alacaklarını teminat göstererek 93 milyon TL kredi kullandı. Bu gelişme, alacaklıları heyecanlandırdı ancak tek kuruş bile ödenmedi.

'Mal kaçırılıyor' iddiası

Şirketin mal varlığını resmi olarak boşandığı eşine devreden, ardından kredi kullanan ancak borçlarını kapatmayan Uğur Pelenkoğlu piyasada şok etkisi yarattı. Pek çok alacaklı, Pelenkoğlu’nun ‘mal kaçırdığı’ iddiasıyla hukuk süreci başlatmaya hazırlanıyor. Zonguldak’ın ve bölgenin lider şirketlerinden Pelenkoğlu’nun konuyla ilgili nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu.

Editör: TE Bilisim