İstanbul Sanayi Odası'nın hazırladığı ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Araştırması''nda Ereğli Demir Çelik Fabrikası, ilk 10 şirket arasına girerek 8'inci sırada yer aldı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan'ın açıkladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu içerisinde ilk sırayı TÜPRAŞ aldı. Sıralamada Ereğli Demir Çelik, 9 milyar 920 milyon 840 bin 201 TL ile  8'inci sırada yer aldı.
 
İSO'nun yarım asrı deviren ve sanayi sektörünün en değerli verilerini oluşturan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasına göre 2017 yılının zirvesinde 51,1 milyar TL'lik üretimden satışları ile yine TÜPRAŞ yer aldı. Ford Otomotiv 22,7 milyar TL'lik üretimden satışlarıyla ikinciliği korurken, üçüncü ise 2016 yılına göre üç basamak yükselen 17,8 milyar TL üretimden satışlarıyla Toyota Otomotiv oldu. 
 
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Türk Anonim Şirketi (ERDEMİR) 3 sıra yükselerek 9 milyar 920 milyon 840 bin 201 TL üretimden satış yaparak; 2017 yılında Türkiye'nin 10 büyük sanayi kuruluşu arasına girdi.
 
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Araştırmamızın bu sene 50. yılını kutluyoruz. İlk kez 1968 yılında yapılan, sadece ülkemizin değil dünyada da benzerine az rastlanan bir örnek olan İSO 500'ü, bu yıl yarım asrı devirmiş olmanın gururuyla kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Bu değerli çalışmamız, sanayimizin geçen yılın son çeyreğinden bu yana içine girdiği yatırım eğilimi ve motivasyonunun bir an önce realize edilmesi gerçeğini ortaya koydu. 2017 yılında alınmış olan yatırım teşvik belgelerindeki artıştan da yatırım noktasındaki bu güçlü istek ve arzuyu açıkça görmekteyiz. Bu yatırımlarla ilgili olarak umudumuzu korumakla beraber geciktiğimizi de üzülerek görüyoruz. Oysa mevcut konjonktürü çok hızlı bir şekilde yatırımlarla beslememiz gerektiğinin bilincindeyiz. 2017 yılında ekonomiye büyük bir dinamizm ve büyümeye katkı getiren Kredi Garanti Fonu'nun önümüzdeki günlerde revizyona tabii tutularak nitelikli sanayi yatırımları için ihtiyacımız olan yeni bir can suyuna dönüşeceğine inanıyoruz" dedi.
 
Editör: TE Bilisim