Milyonlarca emeklinin beklediği son dakika zam müjdesi geldi. Başbakan Binali Yıldırım dün yaptığı konuşmasında "AK Parti'nin sözü senettir. Söz ağızdan çıktı mı o yerine gelir. Her bir emeklimize yılda iki defa biner lira ikramiye verilecektir." açıklamasında bulunmuştu. Bu gelişmelerin üzerine yaşananlarla birlikte emekliler bu yıl, iki ikramiye alacaklar. Emeklilerin yüzünü güldürecek gelişmelerle ilgili son dakika açıklaması haberi geldi. Başbakan Yıldırım'ın açıklaması ve uzmanların yaptığı tahminler doğrultusunda yeni emekliler 2600 lira alacaklar. Emeklilerin son zamanlarda en çok arattığı konuların başında emekliye yapılacak Temmuz zammı ve ikramiyesi soruları yer alıyor. Emekliler ne kadar ikramiye alacak? İşte emekliye yapılacak zam ve ikramiye ile ilgili tüm detaylar…

Türkiye'de 12,3 milyon emeklinin beklediği son dakika zam ve ikramiye müjdesi sonunda geldi. Başbakan Binali Yıldırım'ın dün resmen açıklaması ile birlikte emekliler kendilerine yapılacak zam ve ikramiyeyi heyecan içinde beklemeye başladılar. Bayram ikramiyeleri sadece mevcut emeklileri değil yeni emekli olanları da kapsıyor. Bu konuyla ilgili uzmanların yaptığı araştırma doğrultusunda yeni emekli olanlar hem dini bayramlar öncesi biner lira ikramiye alacak. Ayrıca 600 liraya varan promosyondan da yararlanabilecekler. Her çalışanın hayali emekli olmak. Emeklilere sağlanacak bu imkanlarla birlikte yaz aylarında 12 milyon emeklinin yüzü gülmesi bekleniyor.

YENİ EMEKLİLER DE YARARLANABİLECEK Mİ?

Bayram ikramiyeleri sadece mevcut emeklileri değil aynı zamanda yeni emekli olanları da kapsayacak. Bu sayede yeni emekli olanlar dini bayramlar öncesi iki ikramiye ve bankalardan 600 liraya varan promosyonu da alabilecekler.

600 TL PROMOSYON NASIL OLACAK?

Emekli aylığı bağlanan vatandaşlar bankalarını seçip 3 yıllık dönem içinde 600 TL promosyon hakkından faydalanabilecekler. Emekliye ilk ikramiye müjdesi Ramazan Bayramı öncesi verilecek. Ödemenin Haziran'ın ilk haftasında yapılması planlanıyor. Açıklanacak ödeme tarihinden önce emekli aylığına bağlanmış olanlar bin liralık ikramiyeden faydalanabilecekler.

2 BİN 600 LİRA EK GELİR ELDE EDEBİLECEKLER

Emekliler bu yaz verilecek biner liradan ikramiyeyi alarak 2000 bin lira cebine koyacaklar. Onun dışında banka promosyonunu kullanan emekliler 600 liraya varan ikramiyeyi de alabilecekler. Bu sayede emekliler 2 bin 600 lirayı bu yaz ayında cebine koyabilecekler.

BAŞBAKAN YILDIRIM DÜN AÇIKLADI! 

Başbakan Binali Yıldırım dün yaptığı konuşmasında emekli ikramiyeleri ile ilgili tüm konulara açıklık getirdi. Yıldırım, " AK Parti'nin sözü senettir. Söz ağızdan çıktı mı o yerine gelir. Karar alınmıştır ve yılda 2 sefer, emekli maaşı kaç para olursa olsun bakılmadan her bir emeklimize bin lira ikramiye verilecek, nokta" dedi.

Yasanın meclisten kesin olarak geçtiğini belirten Başbakan Yıldırım, konuşmasını sürdürdü. Yıldırım, "Haziran ayı içerisinde ödemeler yapılacak. Sadece emeklilerimiz değil, bundan kim yararlanacak? Şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malulü aylığı alan eri erbaşları geçici köy koruculuğundan emekli olanlar, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan tüm vatandaşlarımız alabilecekler." Dedi.

TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca emekli Temmuz'da yapılacak zammı merak içinde beklemeye başladılar. Temmuz ayında emekliye yapılacak zam da en önemli etken 6 aylık enflasyon olduğu belirtildi. Uzmanların tahminine göre ilk 4 aylık enflasyonun ışığında emekliye yapılacak zam oranı 4.69 olarak belirlendi. Ancak son 2 ayda enflasyon oranının 5 – 5,5 oranına yükselmesi bekleniyor. Bu da Emekliye verilecek bu yaz ikramiyeleri ve Temmuz zammı ile yüzleri güldürüyor.

Editör: TE Bilisim