Kamu Personeli Denetleme Kurulu (KPDK) 29 Mart 2018'de toplandı. Sendikalar ile bir araya gelecek olan Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun önderliğinde toplantı tamamlandı. Memur ve emeklilerin heyecanla beklediği memur ve emekliye bayram ikramiyesi konusu gündemde yer almadı. KPDK toplantısında öne çıkan konular kamu personelinin izinleri ve kadrolu istihdam oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Komisyon çalışmalarımız çerçevesinde birinci gündem maddemiz izin konuları, alt komisyonumuzun önerilerini değerlendireceğiz. Bir diğer konumuz da 2011 yılında yasal zemine kavuşan esnek çalışma modellerimiz, bu konuda da gerçekleştirilen sunumları dinleyeceğiz" dedi.

EMEKLİYE VE MEMUR BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Kamu Personeli Danışma Kurulu, emekli ve memurlar tarafından yakından takip ediliyor. KPDK kapsamında sendikalar ile bir araya gelecek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, Bakan Jülide Sarıeroğlu önderliğinde toplu sözleşmede karara bağlanamayan konuları masaya yatırması planlanıyor. Masanın en önemli konusunun ise geçtiğimiz Ağustos ayında da gündeme getirilen emekliye yılda iki kez verilmesi öngörülen bayram ikramiyesi olması bekleniyor. Eğer emekliye bayram ikramiyesi karara bağlanırsa bundan yalnız memur ve memur emeklileri değil SSK ve Bağ-Kur'luların da faydalanacağı öngörülüyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde karara bağlanamayan memur ve memur emeklisine bayram ikramiyesi konusunun bu ay KPDK toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. İlk KPDK toplantısı toplu sözleşme görüşmelerinin ardından Kasım ayında gerçekleştirilmişti. Bu ay ikinci olarak toplanacak olan KPDK'nın bayram ikramiyesi konusunda bir karara varması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim