Eren Holding’in kullandığı ithal kömüre yüzde 30 vergi geldiğini, bunun da kendilerini zor durumda bıraktığını ifade eden Eren Holding yönetim kurulu başkanı Ahmet Eren, Economist Dergisi’ne verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı: 
Ciddi sıkıntıdayız
“Çatalağzı beldesindeki Termik santral yatırımlarının devreye girmesi sonrasında ihtal kömüre yüzde 30 vergi getirildi. Ve yatırım sonrası böyle bir vergi getirilmesi hem bizi hem de enerji sektörünü ciddi sıkıntıya soktu” dedi. 
Vergi getirilmesi doğru değil
Türkiye’nin tükettiği elektriğin yüzde 7,5’ini karşıladıklarını ifade eden Ahmet Eren; ''Enerjide en büyük yatırımcıyız fakat sıkıntılarımız var. Yatırım yaptıktan sonra böyle bir vergi getirilmesi doğru değil. Biz bunu başbakanlık düzeyinde gündeme getirdik ve üç yıl oldu düzelmedi'' diye konuştu. 
Bankaya borç var
Enerjinin büyük bir sektör olduğunu vurgulayan Ahmet Eren; sektörün bankalara 50 milyar dolar borcu var. Hükümetin telkinleriyle bankalar daha toleranslı.Burada mesele borcu ötelemek değil azaltmak. Bunu ödeyebilmek için de sektörün kârlı çalışması gerekiyor. Aksi halde işletmeler zarar ettikleri sürece bu borçlarını ödeyemez ve bankaları da sıkıntıya sokar. Dolayısı ile Enerji sektöründe kimsenin tuzu kuru değil dedi.

Editör: TE Bilisim