Gelik Ayiçi 100. Yıl Ortaokulu Şehit Polis Memuru Soner Yıldırım Zenginleştirilmiş (Z) kütüphanesinin açılışı Zonguldak Valisi Ahmet Çınar tarafından gerçekleştirildi.

Açılışa, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Kilimli Kaymakamı Hakan Özarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Alay Komutanı Gökhan İnan, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun,  Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin ve öğrenci velileri katıldı.

Açılış konuşması yapan Vali Çınar yaptığı konuşmada şunları söyledi;
"Z kütüphanelerinin diğer kütüphanelerden farkı yeni konsept dediğimiz bir tasarımla renklerle mobilya ile kitapların dizili şekliyledir. Daha güzel daha albenisi olan daha motivasyon etkisi yüksek olan bir çalışma olmasıdır. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Kitabın her biri bir dünya, her biri başka bir hukuk, başka bir derinlik kitap bilgi kaynağı. Cahillikle ilgili bütün dinler kültürler çok kötü şeyler söylemişlerdir. Cahilliğin kötülüğünü ve tehlikesini ifade etmişlerdir. Bütün dinler kültürler ilimle, okuma ile bilgi ile ilgili çok küçük şeyler söylemişlerdir. Dolayısıyla bütün insanlık bu konuda hemfikirdir. Bilgisiz olmaz, kitapsız bilgide olmaz. Dinimiz ilimi farz kılmıştır. Kadını-erkeği ve ilk emri oku olmuştur. Kitap topyekun bir mevzudur herkesi ilgilendiren bir mevzu. Bu konu ana babaların evinde verebileceği bir mücadele değildir. Çocuklar evlerinde kim ne yapıyor onu gözler onu yapmaya gayret ederler. Anne-babaların mutlaka kitap okumaları gerekiyor. Bu çok zor geliyorsa bile numaradan da olsa kitap alıp şöyle bir yarım saat çocukların yanında örnek davranış sergilemeleri gerekmektedir. Hepimize sorumluluk düşüyor ve çocuklarımız bizim geleceğimizdir."

Kilimli Kaymakamı Hakan Özarslan da, bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı;

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı okullar hayat olsun projesi kapsamında kurulan zenginleştirmiş kütüphanenin açılışını gerçekleştireceğiz. Açacağımız o hani zengin kitap içeriği ve internet ile birlikte hep öğrencilerimiz ve bildirilebileceği belde halkına hizmet edecektir.Toplum olarak en büyük eksikliklerimizden birisi okumaya zaman ayırmamamızdır. Yetişkinlerin kitap okumadığı bir toplumda küçüklerin kitap okumasını beklememeliyiz. Bu nedenle büyükler ve yetişkinler olarak çocuklarımıza örnek olmalıyız. Kitap okuma alışkanlığını herkese kazandırmalıyız." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim