Zonguldak Ticaret il Müdürü İsmail Maden, 17-23 Eylül tarihleri arasında Kutlanacak Ahilik haftası etkinliklerinde bu yıl ilk defa liseler arası ödüllü kompozisyon yarışması düzenleneceğini söyledi.

İsmail Maden, Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkârlar ile bunların teşkilatlarında yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması ile çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi için bu yıl 31'si yapılacak olan Ahilik Haftası Kutlamaları, Kırşehir merkez olmak üzere 81 ilimizde 17-23 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirterek şunları söyledi;

"İlimizde gerçekleştirilecek olan kutlamalar kapsamında bu yıl ilk defa ilimiz geneli lise öğrencileri arasında ödüllü "Ahilik Kültürünün Toplumsal Hayata Etkileri" konulu kompozisyon yarışması düzenlenecektir.

Genç nesillerde AHİLİK KÜLTÜRÜ kavramını yerleştirmek, AHİLİK KÜLTÜRÜ bilincinin daha küçük yaşlarda gelişmesini sağlamak üzere gerçekleştirilecek olan yarışmada kamuoyunda, özellikle genç nesillerde AHİLİK kavramının gelişmesini teşvik edecek içerikte özgün çalışmalar olması beklenmektedir.   Yarışmaya katılım ücretsizdir. Zonguldak ilimiz genelindeki tüm lise öğrencileri bu yarışmaya katılabileceklerdir. Her yarışmacı sadece bir eser sunabileceklerdir. Dereceye giren öğrencilerimize ve okul yönetimlerine Ahilik Haftası Kutlama Etkinlikleri içinde hediyeleri verilecektir. bu kapsamda yarışmada, derece

Öğrenciye Verilecek Ödülü

Okula Verilecek Ödül

Birincilik, Tam Altın ve Başarı Plaketi, Birincilik Plaketi

İkincilik, Yarım Altın ve Başarı Plaketi, İkincilik Plaketi

Üçüncülük, Çeyrek Altın Başarı Plaketi, Üçüncülük Plaketi

Mansiyon, Çeyrek Altın ve Başarı Plaketi, Teşekkür Plaketi

verilecektir. Tüm Okullarımızı yarışmaya katılmaya davet ediyorum. Ülkemizi ve milletimizi Selçukludan Osmanlıya, oradan cihana hükmetmeye götüren yolun adı olan AHİLİK Kültürümüzü diriltmeye ve gençliğimizi aynı şuur üzere yetiştirmeye katkı vermeye bekliyorum."

Editör: TE Bilisim