Törene Vali Erdoğan Bektaş, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yahya Irmak, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın söylenmesi ile başladı.

Törende ilk olarak  bir öğrenci konuştu, sırasıyla şiirler okundu ve folklor gösterisi gerçekleştirildi.

MURAT KAPICI:

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, yaptığı konuşmada yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarılar dileyerek, "99 bin 300 öğrencimizle eğitime başladık. Bakanlığımız bünyesinde öğlen yemekleri verilmek suretiyle eğitimimiz ilimizde devam edecektir. Merkez ilçede temel eğitimde taşımalı yemek hizmetleri bugün itibariyle başlamıştır. Ortaöğretimde ise 16 Eylül'den itibaren taşımalı yemek hizmetleri verilmeye başlanacak. Değerli öğretmenler için meslektaşları olarak bu mesleğin ne kadar meşakkatli bir yolculuk olduğunu çok iyi biliyorum. 

Çok değerli arkadaşlarım, meslektaşlarım, öğretmenlik mesleği sabır, merhamet, hoşgörü ve emek ister. Aslında öğretmenlik mesleği gönül işidir. Eğitim verdiğimiz yavrularımızın birer birey olduğunu unutmadan onları geleceğe hazırlamalıyız, onları dinlemeliyiz ve onlara ihtiyacı olan sevgi ve ilgiyi vermeliyiz. Onları geleceğimizin teminatları olarak görmeliyiz. Öğretmenler olarak ekip olmaya ihtiyacımız var. Ben öğretmen Murat Kapıcı olarak her zaman yanınızdayım. Eğitim sadece okulda verilen bir davranış değildir. Eğitim bir süreçtir. Yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

YAHYA IRMAK:

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yahya Irmak ta yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonu paylaşılmıştır. Bu vizyonda bir yandan medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak doğrultusunda eğitim hedeflerimiz açıklanmış, diğer yandan bu hedeflere giden yol haritamız ortaya konulmuştur. Eğitim vizyonumuzda ifade edildiği üzere çocuklarımızın yaşadığımız çağın becerileriyle donatılması gerekmektedir.''

VALi BEKTAŞ:

Vali Erdoğan Bektaş, günün anlam ve önemine dair konuşma yaparak yeni eğitim yılına başlayan öğrencileri kutladı. Vali Bektaş, eğitimin önemine değinerek, "Bir şey fark ettim, sizi çok özlemişiz. Güzel bir egitim öğretim dönemi olacak. Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimizi kutluyorum, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

VALi SEMBOLIK OKUL ZILI ÇALDI

Konuşmanın ardından Vali Erdoğan Bektaş sembolik olarak okul zilini çaldı ve çocuklar okula geçerek eğitim-öğretime başladılar.

Editör: TE Bilisim