Türkiye'nin 2. TED Okulu olan TED Zonguldak Koleji 60.yılını kutluyor. Ulu Önder Atatürk'ün talimatlarıyla kurulan ve günümüzde Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olarak eğitime yön veren Türk Eğitim Derneği 90. yılı etkinliklerine aralıksız devam ediyor. Türk Eğitim Derneği'nin ikinci okulu olan TED Zonguldak Koleji Vakıf Başkanı Burçin Bahadır, "Türk Eğitim Derneği 90.yılını tamamlarken, her yılını dimdik durarak, Atatürk İlke ve devrimlerinden ayrılmadan, ülkesini, milletini düşünerek eğitime yön verecek fikirler üreterek geçirmenin haklı gururunu yaşıyor. Biz, TED Zonguldak Kolejliler olarak, bu büyük çınarın ikinci dalı olmaktan her zaman onur duyduk. 60 yıl Zonguldak'a hizmet vermek, eğitime katkı vermek ve hele de bunu hiçbir zaman eğilip bükülmeden yapmak kolay değil. Bu 60 yılda görev alan tüm vakıf başkanları, yöneticiler, idareciler ve öğretmenlere hizmetleri için bu vesile ile de tekrar şükranlarımızı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Bu yıl okulda birçok yapısal değişiklikler ve yenilikler olacağını da belirten Bahadır, "TED Okulları Google Reference School oldu.Bu büyük proje ile eğitimle teknoloji birleşecek ve öğrenme daha kolay ve keyifli hale gelecek. Biz de TED Genel Merkezi'nin koordinatörlüğünde tüm sınıflarımızda 21. yüzyıl eğitiminin altyapısını kurduk. Önümüzdeki eğitim döneminden itibaren teknolojik olarak tamamen yenilenmiş sınıflarımızda öğrencilerimize çok daha kaliteli öğrenim imkânları ve sosyal olanaklar sunacağız" dedi.

Önümüzdeki yıldan itibaren, Türk Eğitim Derneği'nin çizdiği yol haritası ile yeni bir yapılanma sürecine girildiğini de belirten Burçin Bahadır sözlerini şöyle tamamladı: "TED Zonguldak Koleji yeni dönemde finansal açıdan şirket tarafından idare edilecek. Öğretmen alım süreci, ders kaynakları, ders programı da dahil olmak üzere eğitimle ilgili tüm karar ve uygulamalar, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Türk Eğitim Derneği kontrol ve direktifleriyle sürdürülecektir. Türk Eğitim Derneği'nin atılımlarının bir parçası olarak, eğitimde çok daha yüksek standartlara sahip olmamız için bizleri cesaretlendiren başta Genel Başkanımız Sayın Selçuk Pehlivanoğlu olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine ve daima bizleri destekleyen Genel Müdürümüz Sayın Sevinç Atabay'a teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz."

Editör: TE Bilisim