Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen'in uzun zamandır üzerinde çalıştığı, konuyla ilgili akademisyenlere raporlar hazırlatarak YÖK, siyasiler ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na (DİB) sunduğu ilahiyat ön lisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama hakkı TBMM Genel Kurulu'ndan geçti.
Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı yaklaşık 56 bin ön lisans mezunu kurum çalışanını ilgilendiren sınavsız lisans tamamlama konusunda müjdeli haberi veren Diyanet-Sen Zonguldak Şube Başkanı Halil İbrahim Kulaç, "Özlük hakları ve DİB görevlileri yeterlikleri açısından bu personelin ilahiyat lisans tamamlamalarına acil ihtiyaç ve talep bulunmaktadır. Bu gereklilik hem personelin beklentileri hem de hizmet yeterlikleri açılarından ortaya çıkmaktadır. Eğitim seviyesinin artması hem öz yeterlik algısının gelişmesi hem de dış yeterlik değerlendirmeleri açısından oldukça etkilidir. Bunun için genel merkezimiz akademisyenlerle görüştü. Gerekli raporları hazırlatarak bu raporu YÖK'e, ilgili bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza sundu. Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve YÖK de konuya olumlu baktı. Kurum çalışanlarının neredeyse yarısına tekabül eden 56 bin civarındaki kurum çalışanlarımıza sendika farkı gözetmeksizin sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınmış oldu" dedi.
İlgili teklifin hem TBMM genel kurulundan geçmesinin hem de katkılarının olmasından dolayı sendika olarak çok mutlu olduklarını belirten Başkan Halil İbrahim Kulaç, "Usul ve esasları YÖK tarafından belirlenecek lisans tamamlama programı ile ilahiyat önlisans mezunları, öncelik kurum çalışanları olmak üzere bu haktan yararlanabilecek. Bu hakkın elde edilmesinde emeği geçen desteklerini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Editör: TE Bilisim