Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi tarafından 2002 yılında hayata geçirilen Sınavsız İkinci Üniversite fırsatı her geçen gün daha fazla öğrenciye kucak açıyor. Bir örgün programda kayıtlı olan veya herhangi bir ön lisans ya da lisans programından mezun olanlar sınavsız İkinci Üniversite kapsamında istedikleri bir programa kayıt yaptırabiliyorlar. Çok isteyerek kayıt yaptırdığı örgün bir programda okuyan, aslında bir mesleği olan ama çalıştığı alanı değiştirmek isteyen, hobisi ya da ilgi duyduğu alan doğrultusunda akademik bilgi edinmek isteyenler İkinci Üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine yöneliyor. Detayları http://ikinciuniversite.anadolu.edu.tr adresinden bulabilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi  af duyurusu www.anadolu.edu.tr  sitemizden yayınlanmıştır. 18 Mayıs 2018 tarihinden önce kaydı silinen öğrenciler  Açıköğretim Fakültesi  Bürolarından 13 Ağustos 2018 tarihinden itibaren en geç 18 Eylül 2018 tarihi mesai bitimine kadar affa müracaat edebilirler. 

Ayrıca geçmiş yıllarda ÖSYM tarafından yerleşip kayıt yaptırmayanlar, ÖSYS Sonuç Belgesini;  Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yerleşip kayıt yaptırmayanlar DGS Sonuç Belgesini Af kapsamında başvuru sırasında yanlarında bulundurmak zorundadırlar. ÖSYS/DGS Sonuç Belgesi ÖSYM'den temin edilebilir

Editör: TE Bilisim