Tekirdağ'da gerçekleşen Satranç Türkiye yarı finaline katılan Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu öğrencilerinden Yıldız Kız Satranç takımında yer alan Beyza Karakaya, İkra Şevkiye Gültekin, Gizem Karabulut, Aslıhan Şahin ve Tuana Demirel tüm maçları yenerek takım olarak bölge şampiyonu oldu. Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu Yıldız Kız Satranç Takımı 02-06 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve 10 okulun katılacağı Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandılar. 
Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu Müdürü Reşat Atar, Türkiye şampiyonluğu için mücadele edeceklerini söyledi. Atar konuşmasında, "Yıldız kız takımımız da yer alan Beyza Karakaya, İkra Şevkiye Gültekin, Gizem Karabulut, Aslıhan Şahin, Tuana Demirel öğrencilerimize ve öğrencilerimizi çalıştıran Mehmet Dündar ve Bahadır Özyiğit öğretmenlerimize Zonguldak' ımızı ve Kdz. Ereğli İlçemizi başarıyla temsil ettikleri için teşekkür ederiz. Yine bu süreçte bize destek olan okul Aile birliğimize, Kdz. Ereğli Kaymakamımız Nazım Madenoğlu'na, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Numan Korkmaz' a Kdz. Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal'a da çok teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi. 
Bölge birincisi olan Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu'nun aynı satranç takımı geçen yıl da Türkiye Şampiyonası'nda 7. olmuştu. 

Editör: TE Bilisim