Üniversite tercihi yapacak öğrencilerin dikkat etmeleri gereken hususların ele alındığı, Sezen Yüce'nin sunduğu ve eğitim danışmanlığını Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu'nun yaptığı "Eğitim Editörü" programının 29 Temmuz Pazartesi günkü konukları ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ oldu.

Programda, Rektör Çufalı, üniversitenin yeşil, mavi ve siyahın buluştuğu tek şehir olan Zonguldak’ta, doğa ile uyumlu kampüsleri, deneyimli ve nitelikli akademik kadrosuyla yeni öğrencilerini beklediğini söyledi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi hakkında bilgiler veren Rektör, Tıp Fakültesinin bölgenin sağlık üssü durumunda olduğunu ve 6 yıl boyunca akredite edilerek kalitesini ortaya koyduğunu belirtti. Üniversitenin “Mekânda Erişebilirlik” kategorisinde Diş Hekimliği Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Tıp Fakültesi ile  'Turuncu Bayrak' ödülü aldığını ifade eden Rektör, kampüslerdeki sürdürülebilirlik çalışmalarını değerlendiren GreenMetric’te de üniversitemizin Türkiye ve Dünya sıralamalarında güzel dereceler elde ettiğini söyledi.

Kütüphane'de geceleri çorba ikramı yapıyoruz

Zonguldak’a gelecek öğrencilere sosyal imkânlardan bahseden Rektör Prof. Dr. Çufalı, 7/24 hizmet veren kütüphane ve çalışma salonlarında gece de çorba ikramı yapıldığını söyledi.

Üniversitemiz Ereğli Eğitim Fakültesi’nin 6 lisans programının bu sene akredite edildiğini belirten Rektör Çufalı, Eğitim Fakültesinin bugüne kadar 6 lisans programı ile aynı anda akredite olan ilk ve tek Eğitim Fakültesi olduğuna işaret etti. Mühendislik Fakültesinin de güçlü kadrosu ve laboratuvar alt yapısı ile öğrencilere nitelikli eğitim verdiğini söyleyen Rektörümüz, model uydu yarışmasında Grizu-263 Takımımızın iki sene üst üste Dünya ikinciliğini elde ettiğini hatırlattı.

Son olarak tercih yapacak öğrencilere çağrıda bulunan Rektör Prof. Dr. Çufalı “Gelecek Burada Şekillenir” sloganı ile öğrencileri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne beklediklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim