BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 13 Haziran Çarşamba günü bir hafta önce hizmete giren Bülent Ecevit Üniversitesi'nin ikinci 7/24 açık İbn-i Sina Kütüphanesi'ni gezerek öğrencilerle sohbet etti.
Kütüphanenin açılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler kütüphanenin 7/24 açık olmasının kendileri için çok büyük bir avantaj olduğunu söylediler. Aradıkları kaynaklara kolayca ulaşabildiklerini belirten öğrenciler, çalışma ortamlarının çok güzel olduğunu ve ihtiyaçlarını fazlasıyla karşıladığını söyleyerek böyle bir kütüphaneyi İbn-i Sina kampüsüne kazandırdıkları için Rektör Özer'e teşekkür etti.
Türkiye'de 7/24 açık iki kütüphanenin sadece Bülent Ecevit Üniversitesi'nde olduğunu belirten Rektör Özer şunları söyledi:
"7/24 hizmet veren kütüphanelerimizden ilkini Farabi kampüsümüzde beş sene önce hizmete almıştık. Geçen hafta 7/24 açık ikinci kütüphanemizi İbn-i Sina Kampüsümüzde öğrencilerimizin, çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Öğrencilerimiz kütüphanemizde ferah bir ortamda hem ders çalışabiliyor hem de araştırmalarını rahatlıkla yapabiliyor. Kütüphanelerimiz basılı ve elektronik kaynak bakımından oldukça zengin. Beş sene önce 30 binler civarında olan basılı kaynak bugün 160 binleri geçmiştir. Diğer taraftan e-kitap sayımız 6,5 milyonun üzerinde olup Türkiye'de elektronik kitap bakımından en zengin ikinci üniversitesi konumundayız. Öğrencilerimizin kütüphanelerimizin hizmetinden memnun olması bizleri mutlu ediyor. Diğer kampüslerimize yaptığımız kütüphanelerimizi de sırayla 7/24 açık hale getireceğiz. Bu vesileyle kütüphanemizin öğrencilerimize ve personelimize hayırlı olmasını diliyorum."

Editör: TE Bilisim