6 Mart Cuma günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ahmet Zengin Konferans Salonu’nda düzenlenen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. V. Haktan Özaçmak, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hakan Çelik, akademik personel ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Doç. Dr. Mikail Batu konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmasına algı yönetiminin tarihçesi hakkında bilgilendirme yaparak başlayan Doç. Dr. Batu, toplumsal ilişkilerin kurulması bağlamında birincil kaynağa ulaşmanın güvenilir iletişim kurmak açısından önemine değindi. Çeşitli amaçlar doğrultusunda algı yönetiminin küresel ve toplumsal yaşamda aktif bir şekilde kullanıldığını vurgulayan Batu, algı yönetimine ilişkin Türkiye’den ve dünyadan örnekleri katılımcılarla paylaştı. Algı yönetiminin halkla ilişkiler alanındaki uygulamaları hakkında da açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Batu, günümüz kitle iletişim araçlarında ve özellikle sosyal medyada algı yönetimine sıklıkla başvurulduğunu söyledi.

Öğrencilerle algı yönetiminin anlaşılabilirliği adına interaktif bir uygulamanın da gerçekleştirildiği konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haktan Özaçmak tarafından Doç. Dr. Mikail Batu’ya teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim