Dünyanın dört bir yanından çeşitli üniversitelerden 99 takımın başvuruda bulunduğu yarışmanın ön eleme aşamasını 41 takım başarıyla geçebildi. Ön eleme aşamasında takımların sunduğu çalışma raporu üzerinden NASA ve American Astronautical Society yetkilileri takımlarla telekonferans görüşmesi yaparak finale kalan takımları belirledi.  BEÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Grizu-263 isimli takım 100 üzerinden 94.9495 puan alarak ön elemeyi geçmeyi başardı ve 8-10 Haziran 2018 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Houston/Teksas eyaletinde düzenlenecek olan yarışmaya katılmaya hak kazandı.

BEÜ Grizu-263 Uzay Takımı çalışmalarını, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kaya danışmanlığında Mühendislik Fakültesi Proje odasında sürdürüyor. Grizu-263 Model Uydu Takımında Elektrik–Elektronik Mühendisliği Bölümünden Muzaffer Duysal, Kerim Uslu, Durdali Atılgan, Muhammed Emin Kurt, Abdullah Talyan, Yasin Bıyıklı ve Berat Kurban, Makine Mühendisliği Bölümü'nden Ahmet Güngörmüş, Serdar Doğan, Beyza Çetin ve Melih Kahraman Kara, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden Çağla Aytaç Dursun ve Murat Can Eminoğlu, İnşaat Mühendisliği Bölümünden Süheyla Meryem Kuvvet, Maden Mühendisliği Bölümünden Murat Aydın olmak üzere farklı disiplinlerden 15 öğrenci yer alıyor.

Grizu-263 takımı kaptanı Muzaffer Duysal yaptıkları çalışma ile ilgili olarak, "Geçen yıl Ülkemizi ve Üniversitemizi Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen yarışmada başarı ile temsil etmiştik. Bu yıl takımımızı genişleterek geçen seneden elde ettiğimiz tecrübe ile birlikte ilk üç takım arasında yer almayı hedefliyoruz. Yaklaşık 6 aydır bu başarının gerçekleşmesi için gece gündüz çalıştık. Uluslararası arenada Dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girerek Ülkemizi ve Üniversitemizi temsil edeceğimiz için gururlu ve mutluyuz. Bu başarının gerçekleşmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali Azar'a, aynı zamanda Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'na, danışman hocalarımız Prof. Dr. Bülent Ekmekçi, Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kaya, Arş. Gör. Ferdi Kara, Arş. Gör. Can Atalay, Arş. Gör. İrem Nur Gamze Özbilgin'e çok teşekkür ederiz. Ayrıca bu süreçte sürekli yanımızda olarak bizi destekleyen Prof. Dr. Zehra Saraç, Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik, Dr. Öğr. Üyesi Barış Avar, Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Hacıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Nazım Kunduracı, Dr. Öğr. Üyesi Öznür Öncül, Dr. Öğr. Üyesi Serkan Karakış, Arş. Gör. Dr. Ali Narin, Arş. Gör. Özgür Aydın'a ve BEÜ Kuluçka Merkezi Koordinatörü Esra Güner Hacıoğlu'na ne kadar teşekkür etsek azdır. Önümüzdeki bu süreçte Ülkemizi ve Üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim