Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında düzenlenen ‘Makrodan Mikroya Göktepe' adlı proje kampı gerçekleştirdi.

Karabük'ün Yenice ilçesinde gerçekleştirilen kamp, Biyoloji Öğretmeni Kamuran Çataklı öncülüğünde 5 gün sürdü. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri tarafından finanse edilen kampta, üstün zekâlı öğrencilerin ekosistemin temel elemanları olan canlı ve cansız öğelerini anlamalarını sağlamak çevre bilinci kazanmaları, doğanın işleyişinde etkili çevresel faktörleri fark etmeleri ve doğayı korumaya karşı oluşacak tutumun artırılması amacı taşıdı. Kampın kapanış törenine Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Yenice İlçe Milli Eğitim İsmail Özden, Zonguldak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Özdemir, Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Öztürk, Karabük Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Işırk, Bülent Ecevit Üniversitesinden öğretim üyesi Prof.Dr.Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Eliçora, öğretmenler, öğrencileri ve aileleri katıldı. 

Kamuran Çataklı, proje hakkında bilgiler vererek, "Makrodan Mikroya Göktepe adını verdiğimiz bu doğa eğitimi projemiz okulumuz ile Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün ortaklığında gerçekleştirilmiştir. 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 6, 7 ve 8. sınıflarda eğitim gören 26 öğrenci ve Karabük Bilim ve Sanat Merkezinde ikinci kademede eğitim gören 4 öğrencinin katılımıyla tamamlanmıştır. Projenin istenen kazanımları oluşturabilmesi için rutin uygulanan eğitim öğretim yöntemlerinden farklı olarak, çalışmalarının çoğunu doğada gerçekleştirmiş alanında uzman bir kadroyla, uygulamalı atölye çalışmaları ile kazanımların kalıcı hale gelmesi sağlanmış ve yaparak yaşayarak öğrenmeye zemin hazırlanmıştır." dedi. 

Kamp sonrasında elde edilen ürünler ve dokümanlar Zonguldak'ta halka açık bir alanda 2 gün süreyle sergilenerek projenin kazanımlarının daha geniş kitlelere ulaşması sağlanacağı bildirildi.

Editör: TE Bilisim