Maske üretiminde Zonguldak'ın dünyaya açılan birkaç markasından biri olan MFA Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ekiplerinin kullandığı maskeleri temin etmeye hazırlanıyor.
Toz maskesi ile adını duyurmaya başlayan MFA'nın 3 yıl önce başlayan gaz maskesi projesi kapsamında üretilen maskeleri Zonguldak Polisi test etti. 10 Milyon TL maliyeti bulunan proje kapsamında üretilen maskeler Türkiye'nin ilk yerli ve milli gaz maskesi olma özelliği taşıyor. Zonguldak Polisi tarafından test edilen maskelerin ilk sonuçlarının olumlu olduğu ve bu üretim ile ülkenin dışa bağımlılığının da azalacağı belirtildi. MFA Firması Genel Koordinatörü Murat Uzun, "Yerli ve milli, sonuçlar muhteşem, Türkiye'de İlk. Zonguldak Emniyet Müdürümüz Metin Turanlı 'ya, emniyet güçlerimizin kıymetli personellerine ayrı ayrı teşekkürü borç biliriz" dedi. Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda; "Zonguldak'ımızın artık yeni bir değeri, yeni bir ürünü var. Duyduk, gördük, hissettik; ülkem ve millileşme adına sevindik.
Nerede bir milli duruş, nerede bir milli buluş, nerede bir milli kaynak ve milli bir değer varsa oradayız; orada olmaya devam edeceğiz.
MİLLİ MASKEM OLSUN!
Kaynağımız ülkemizde kalsın.
Adı da "ÇEMAS" ; ÇEVİK MASKESİ olsun!!!
Bizim Çevik Dünyamız ‘Tavsiye ederiz' dedi" ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim