Çaycuma ilçesinde, kendisinden para istediğini ileri sürdüğü komşusu Nurgül Karakoç'u (45) av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan işitme engelli Seydillah Çubuk (58), ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, Karakoç'un kopan el parmaklarını ve suç delillerini de kendisinin sakladığını söyledi. Mahkemedeki son sözünde "Ben vurdum, ben temizledim" diyen sanığa, Nurgül Karakoç'un kızı E.I. tepki gösterdi.

Olay, 10 Şubat 2018'de Çaycuma'ya bağlı Dağüstü köyünde meydana geldi. 2 çocuk babası işitme engelli Seydillah Çubuk, komşusu 2 çocuk annesi Nurgül Karakoç'u kendisinden para istediği iddiasıyla av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Cinayetin ardından tutuklanan Seydillah Çubuk hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle, işitme engelli eşi Meyram Çubuk için de 'suç delilerini gizlediği' gerekçesiyle dava açıldı.

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, önceki duruşmada mahkemeye mütalaasını sunan savcı, Seydillah Çubuk'un üzerine atılı suçu haksız tahrik altında işlediğine kanaat getirerek 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, maktulün kopan parmaklarını gizlemeye ve suç delillerini yok etmeye çalıştığı iddia edilen Meyram Çubuk'un da 6 aydan 5 yıla kadar hapsini istedi.

MAHKEME İNDİRİM UYGULAMADI

Bugün görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Seydillah Çubuk ve tutuksuz sanık Meyram Çubuk ile öldürülen Nurgül Karakoç'un yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyetinin, karar öncesi son sözünü sorduğu Seydillah Çubuk, işaret dili çevirmeni aracılığıyla verdiği cevapta, olayla eşinin bir ilgisinin bulunmadığını ve suç delillerini kendisinin gizlediğini anlatarak, "Ben vurdum, ben temizledim" dedi. Bunu üzerine ölen Nurgül Karakoç'un kızı E.I. ve diğer yakınları sanığa tepki gösterdi.

Mahkeme başkanı, suçun işlenmiş biçimi ve toplanan deliller kapsamında haksız tahrik indirimlerinin uygulanmasına yer olmadığına karar vererek sanık Seydillah Çubuk'u ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanık Meyram Çubuk'a ise 6 ay hapis cezası verildi. Bu cezada, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Duruşma sonunda gözyaşlarına boğulan Nurgül Karakoç'un kızı E.I., "Benim annemi nasıl vurdun, nasıl temizledin?" diyerek sanığın üzerine yürümek istedi. E.I.'yı jandarma ve babası sakinleştirdi.

Editör: TE Bilisim