O KİŞİLER HAKKINDA ŞİKAYETÇİ OLDULAR
 
Dr. Güneş Günay Sezer’in  Aile bireyleri (Ablaları, Eniştesi, Abisi ) Basın açıklaması ile duyurdukları Güneş Hocanın İntihara sürüklenmesine neden olan olayları ayrı ayrı hazırlayarak, 17 aralık Salı günü Avukat Nilgün Saban eşliğinde Bartın Cumhuriyet Savcılığına giderek Rektör Uzun, Tıbbi Hizmetler ve Teknikleri Bölüm Müdürü ile Bölüm Başkanı ve Bazı Öğretim Üyeleri hakkında Şikayetci oldular.

 
Öğretim Görevlisi olduğu Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun 5. katından atlayarak hayatını kaybeden 32 yaşındaki Dr. Güneş Günay Sezer’i intihara sürükleyen sır perdesine ilişkin Ailesi suçlamalarının odağına Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u koymuşlardı.
 
Uzun’un Sezer’e sistematik bir şekilde mobbing uyguladığını öne süren aile bireyleri, alanında başarılı olan ve bunu ispatlayan Güneş’in baskılara dayanabilmek için psikiyatri ilaçları dahi kullandığını ancak bundan da sonuç alamamış olacak ki çareyi intiharda bulduğunu ifade etmişlerdi.
 
OLAYLARIN ARAŞTIRILMASINI İSTEDİLER
 
Aile bireyleri basın açıklamasında belirttikleri tüm konuların aynı zamanda araştırılmasını talep ettiler.
 
16 sayfalık veda mektubu ve Rektör Uzun’un, “Sana kadro verirsem bana gülerler” dediğini belirterek arkadaşları ile mesajlaşmalarının incelenmesini istediler.
 
Gelen ihbarlar var, ama konuşamıyorlar
 
Ailesi, “durumu bilen akademisyenler zaten konuşamayacaklarını da söylüyorlar. Bunu ifade ediyorlar. İşte ben ifşa edebilirim ama şu, şu durumum var. Bundan dolayı yapamıyorum’ diyorlar. Gizli mesajlar ve gelen ihbarlar var. Arkadaşlarına anlatmış,  Sabaha kadar ağlamış, karşı olmasına rağmen ilaç kullanmak zorunda kalmış” diyerek olayın titizlikle araştırılması için şikâyetçi oldular.
 
MESAJLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI
 
Bartın Üniversitesi’nde intihar eden Dr. Güneş Günay Sezer’in hayatına son vermeden önce arkadaşlarına attığı mesajlarda ‘mobbing’ paylaşımlarında bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Editör: TE Bilisim