ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp, tuklanan Suriye uyruklu 4 şüpheli için hazırlanan iddianamede, sanıklardan Walid Alaf’ın örgüt tarafından bomba yüklü araçla eylem yapmak için ikna edilmeye çalışıldığı tespit edildi. Haklarında, 7 yıl 6’şar aydan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 3'ü tutuklu, 4 sanık, 8 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacak.​

Zonguldak ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen yıl Temmuz ayında DEAŞ üyesi Suriye uyruklu şüphelilerin bulunduğu eve operasyon düzenledi. Operasyonda 1’i kadın, 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden Amer Abdulkerim Zeidan, Walid Halaf ve Zeidan Abdulkerim Zeidan tutuklandı, Sulaf A. adlı kadın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın ardından 4 şüpheli hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçlarından 7 yıl 6’şar ay ile 15’er yıl arasında değişen hapis cezaları talebiyle dava açıldı.

Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 31 sayfalık iddianamede, toplanan delillerde örgüt üyesi olduğu değerlendirilen şüphelilerin üye oldukları Whatsapp gruplarındaki konuşmalar dikkat çekti. Örgüt üyelerinden kurulu Whatsapp grubunda, DEAŞ silahlı terör örgütü üyesi bir kişinin bomba yüklü araçla eylem gerçekleştirmeyi planladığı, bunu da operasyonda tutuklanan Walid Halaf’ın yapmasını istediği ortaya çıktı. Gönderilen ses kayıtlarından birinde, ‘Velid’ kod adını kullanan Walid Halaf’ın bomba yüklü araçla eylem yapması için ikna edilmeye çalışıldığı görülerek, bomba yüklü aracı patlatmazsa ailesinin öldürüleceği de ses kayıtlarından birinde yer aldı.

İddianamede, şüphelilerin Türkiye’de düzenlenecek olası bir bombalı eylemde görevlendirilmek üzere hazır bekleyerek örgütün hiyerarşisi içerisinde yer aldıkları da anlatıldı. 3’ü tutuklu 4 şüpheli, 8 Mayıs’ta ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Editör: TE Bilisim