Olay, gece saatlerinde Fevzi Paşa Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, E.B. adındaki şahıs, gece yarısı bir elektrikçi, iç giyim mağazası ve bayan kuaförüne zorla girerek para ve bazı malzemeler çaldı. Çevredeki vatandaşlar hırsızı farkederek durumu polise bildirdi. E.B.’nin 2011 yılında bir manavdan muz çalarak suç işlediği öğrenilirken polis ekipleri yapılan ihbar üzerine E.B’yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Camlarını kırarak işyerlerine zorla giren E.B. esnafa büyük maddi hasar verdi. Ancak yapılan sorgulamada E.B.’nin cezai ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı.

İş yeri sahipleri E.B’nin soğuk kış günlerini cezaevinde geçirmek için suç işlediğini iddia ettiler. 

İş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde hırsız Tezgahın üzerine çıkarak bir süre güvenlik kamerasını aradı. Hırsızın güvenlik kamerasını farketmesi üzerine kameraya dönüp sus işareti vermesi dikkat çekti. Vatandaşların haber vermesiyle birlikte iş yerine giren hırsız polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. 

İş yeri çalışanlarından Hakan Çelik, polisin haber vermesi üzerine iş yerine geldiğini ancak hırsızın içeriden henüz içeriden çıkmadığını belirterek; “Dün gece evdeyken polis arayarak işyerinize hırsız girdi diye haber verdi. İş yerine geldiğimizde hırsız içeri deydi. Hırsızın zihinsel engelli olduğu ortaya çıktı. Polisler geldikten sonra iş yerinin kapısını açarak içeriye girdik. Hırsız polis tarafından gözaltına alındı. Daha önce de bir çok kez işyerlerine girdiğini duymuştum. Her yıl aynı cadde üzerinde bu tür suçları işliyor. Artık bıktık ondan. Daha önce akıl hastanesindeymiş hastaneden çıktıktan sonra tekrar hırsızlık yapmaya başladı. Polisler dahi illallah etmiş kendisinden. Güvenlik kamera görüntülerini izlediğimizde gülünecek bir durum vardı. Kasadan 700 TL civarında para alarak malzemeleri ise dışarıya atmış” dedi.

Editör: TE Bilisim