Zonguldak'ta polisin 'dur' ihtarına uymayan ehliyetsiz ve alkollü olduğu ileri sürülen sürücü, 50 metre sonra durarak arkadaşını direksiyon başına geçirmeye çalıştı. Polisin durumu fark etmesi üzerine otomobili polis memurunun üzerine süren sürücü ve yanında bulunan 2 kişi, biber gazıyla etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Olay, saat 15.00 sıralarında Meşrutiyet Mahallesi Uzun Mehmet Caddesi'nde meydana geldi. Polis ekipleri, ihbar üzerine Ali D. yönetimindeki 55 ACY 95 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin uyarılarına rağmen kaçan sürücü 50 metre sonra durdu. İddiaya göre alkollü Ali D., yanında oturan arkadaşı Mustafa D.'yi direksiyon başına geçirmeye çalıştı. Durumu fark eden polis ekipleri, araçtakilerin aşağıya inmesini istedi. Bu sırada aracı hareket ettiren sürücü, otomobili polis memurunun üzerine sürdü. Otomobil, çok fazla ilerleyemeden diğer ekipler tarafından tekrar durduruldu. Polis bu sefer, kendilerine zorluk çıkarak sürücü ve yanındaki 2 kişiyi araçtan indirerek gözaltına almak istedi. Direnen 3 kişi, biber gazı ve cop ile etkisiz hale getirilerek yere yatırıldı. Yaşanan arbede sırasında bazı polislerde biber gazından etkilendi. Çevrede toplanan meraklı vatandaşların arasında sürücü Ali D., Mustafa D. ve Bayram D., güçlükle gözaltına alındı. 3 kişi, sağlık kontrollerinin ardından Soğuksu Polis Merkezi'ne götürüldü. Yapılan incelemede Ali D.'nin 100 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ayrıca ehliyetine de 6 ay önce el konulduğu belirlendi.

 

Olaya karışan şahıslardan birinin oğlu olduğu öğrenilen ve gözyaşları içinde kalan küçük çocuk babasından ayrılmak istemeyince aynı araçla polis merkezine götürüldü. İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Twitter hesabından otomobilin MOBESSE kamerasıyla çekilen fotoğrafını paylaşarak, "Arabası kuş, sürücü belgesi boş, egzozunda bağırtı hoş, koş polis koş! Oh ne güzel. Bu işe ilaç şahin var, yetmezse yunus da var." açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim