Şu ana kadar toplam 920 işçinin A grubu ve B grubu olarak Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işe başladığını belirten GMIS Genel Başkanı Hakan Yeşil, konu hakkında şu bilgileri verdi:

Bugün ayın 15'i itibariyle biliyorsunuz alım süreçleri A-B-C grupları olarak ayrıldı. A grubunda 373 arkadaşımız eğitimini almak için iş başı yaptı. Devam eden süreçte de B grubu arkadaşlarımız bugün itibariyle işbaşı yaptılar. İş yerlerine başvurularını yaptılar. Eğitimleri almak üzere de müesseselere dağıldılar. Arkadaşlarım toplam sayısı 547. Bu ay itibarıyla 547 arkadaşımız şu an itibarıyla kuruma başvurularının yaptığı ve bölgelere dağıldılar. Şu ana kadar toplamda 920 arkadaşımız A grubu ve B grubu olarak Türkiye Taşkömürü Kurumu'na başlamış oldu.

Biliyorsunuz 1110 arkadaşımızın dağılımları yapılmıştı. Bu ay 262 arkadaşımızla beraber 1376 arkadaşımız resmen kuruma başlayacakları tarihler belli oldu. Şu an itibariyle 920 arkadaşımız kuruma işbaşı yaptı. 450 arkadaşımızda C grup olarak önümüzdeki ayın 15'inden sonra kuruma işbaşı yapacaklar. Devam eden süreçte de tabii sağlık güvenlik soruşturmaları devam eden arkadaşlar var. Onlar da önümüzdeki süreçlerde bu arkadaşlarımızın arasına eklenecek.

İşe yeni başlayan işçilerimizin adaptasyon süreci dediğimiz daha önce de bahsettiğimiz süreçler en az 6 ay. Bu arkadaşlarımız yerin altına inecek eğitimlerin alacak yerin altına inecek. Tabii ki orada uygulamalı üretime geçtiklerinde bir adaptasyon sürecimiz var 6 ay. Tabii arkadaşlarımızın üretime katkı vereceği hiç şüphesiz. Kesinlikle katkı vereceklerdir. Üretimimiz de artacak ama şu an için bir şey söylemek erken.

Süreç devam ediyor. Sağlık muayeneleri ve güvenlik soruşturmalarından geçemeyen arkadaşlarımızın sayıları da bugün yarın netleşir. Çünkü hastaneden ve emniyetten gelecek net rakamlar bekleniyor.

Tacize uğrayan genç o anları anlattı Tacize uğrayan genç o anları anlattı

Enerji bakanımızın kısa sürede 3 kez Zonguldak'a gelmesi ve yerli kömüre destek açıklamaları sevindirici şeyler. Yani canlandırması ve yurt dışından ihraç ettiğimiz kömürün minimuma düşürülmesi, bunlar güzel şeyler, hedeflenilen şeyler, güzel. Tabii ki enerji ve tabii kaynaklar bakanımızın bu açıklamaları özellikle Zonguldak halkını ve bizleri de memnun etti. Devam eden süreçte uygulamaların nasıl olacağı konusunda da bize bilgi verilmedi ama bakacağız, takip edeceğiz.

Whatsapp Image 2024 02 15 At 13.45.15 (1)

Kaynak: Seçkin Kırarslan